2024.05.04, Szombat
Pár héten belül ismét
kaposvar.hu

Pár héten belül ismét "Miénk a város" Kaposváron

kaposvar.hu

2019.08.21. 13:35

A szeptember 6-9. közötti fesztiválon zenei programok, valamint kézműves vásár is várja az érdeklődőket.

A "Miénk a város" fesztivál az őszi időszak kezdetének várva várt eseménye Kaposváron 2010 óta. A szeptember 6-9. között megrendezésre kerülő fesztiválon helyi és környékbeli termelők, kézművesek, népi iparművészek, valamint neves borászok is képviseltetik magukat. A rendezvény fő célja a helyi közösség és az identitástudat erősítése. Ennek eszköze a helyi művészeti együttesek, alkotások, termékek bemutatása, megismertetése. Ezt segíti, hogy a lokális kulturális és egyéb produktumok az országosan ismert és elismert szereplőkkel együtt jelennek meg.

A család szerepének erősítése érdekében olyan programok kapnak helyet a repertoárban, amelyek a közösség bármely korosztályának elvárásait szolgálják. A fesztivál egész koncepciója a helyiségre, a lokálpatriotizmusra épül.

Ezt tükrözik a színpadi programok is. 2017-től a Kaposvári vigasságok tere biztosít új helyszínt ahhoz, hogy a helyi és térségi művészeti csoportok széles köre bemutatkozhasson. A kézművesség, a helyi élelmiszeripari termékek, történelmi emlékek sokszínűségének bemutatása válik lehetővé.


Zenei programok is szerepelnek a kínálatban

A Kossuth téri színpad népszerű, ugyanakkor minőségi zenei élményt nyújtó előadókat vonultat fel, több korosztály számára nyújtva szórakozást – 2017-ben például a KFT, a Beatrice vagy a Soulwave zenekarokkal. Utcazenei programok is hallhatók-láthatók, hiszen a fiatal, feltörekvő előadók bemutatása is célja a rendezvénynek.

Hasonlóan a Rippl-Rónai Fesztiválhoz, ez a program is a város kulturális szereplőinek együttműködését teszi lehetővé. Így a fesztiválhoz a múzeum, a könyvtár, a civil szervezetek sokasága is csatlakozik, hogy tevékenységét bemutassa.

A fesztiválhoz vásár is társul, melyen kiemelkedő szerepet kap a gasztro- és borkultúra. A rendezvény programjai ingyenesen látogathatók.

 

 

KultúraKaposvárkultúraprogramajánlókoncertgasztronómia