2024.04.26, Péntek
Helytörténeti témájú kiállítás nyílt a Fonyódi Művelődési Központban
fonyod.hu

Helytörténeti témájú kiállítás nyílt a Fonyódi Művelődési Központban

fonyod.hu

2020.07.21. 14:39

Bár a Fonyódi Múzeum zárva tart, nem szeretnénk a látogatóinkat muzeális élmények nélkül hagyni. Így egy folyamatosan frissülő helytörténeti anyagot tekinthetnek meg a Fonyódi Művelődési Központban.

Hirdetés

A kiállítás a fonyódi múlt idén évfordulós eseményeire épül, amely alapján betekintést nyerhetünk a 35 éve megjelent „Fonyód története” monográfiába, annak eredeti borításában, mellékelve egy korabeli újságcikkel. Idén nyáron 150 évvel ezelőtt született Pozsonyban, dr. Bacsák György alsóbélatelepi villatulajdonos, polihisztor, akinek életéről és munkásságáról szintén megemlékezünk a kiállításban.

Továbbá a nyáron van még az évfordulója a könyvtárunknak, a Székesfővárosi árvaháznak, a Sirály Szállónak és más eseményeknek is. Ezért a kiállítás ezen részét havi szinten megújítjuk, bemutatva így a többi évfordulós eseményeket is egészen az év végéig. 

A kiállításban megismerkedhetnek még a 103-as vasúti őrház történetével is, ahol régi fényképmásolatok mellett egy kis makettben is megcsodálhatják az épületet, találkozhatnak régi fonyódi kitüntetésekkel, illetve Ripka Ferenc, bélatelepi villatulajdonos, 1925-1932 között Budapest főpolgármesterének bronz reliefjével, melyet Matzon Frigyes szobrászművész készített.

KultúraHelytörténeti kiállításFonyódSomogy megyeFonyódi Művelődési Központ