2024.04.29, Hétfő
Farsangoló Kaposvár - izgalmas hétvégi programok
Fotók: farsangolokaposvar.hu, BábSzíntér

Farsangoló Kaposvár - izgalmas hétvégi programok

Forrás: farsangolokaposvar.hu

2024.01.20. 08:00

Kézművesfoglalkozások gazdag kínálatával és bábelőadással várják az érdeklődőket a somogyi városban.

Hirdetés

Folytatódik a Farsangoló Kaposvár programsorozata a hétvégén is. A FICSAK szervezésében szombaton, 10 órától az Együd Árpád Kulturális Központban az érdeklődők a múzeum gyűjteményében lévő jelmezekbe bújhatnak. Maszk fabrikálásra, farsangoló plakátok készítésére és bohóc varrására is lesz lehetőség – derült ki a farsangolokaposvar.hu oldal programajánlóiból.

Bábelőadás és közös játék

Vasárnap 10 órakor a BábSZínTér Élet vize, halál vize bábelőadással várja a gyermekeket és szüleiket egyaránt. Écsi Gyöngyi rendezésében látható egy palóc népmese Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról. A fordulatokban gazdag történetből kiderül, mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. A mesét a gömöri Hangonyban egykor Szilágyi Gusztáv mondta el. Az előadásban a bábjátékos, népdalénekes és a mesemondó szerep ötvöződik – olvasható az előadás ajánlójában a BábSzínTér oldalán.

 

Fotó: BábSzínTér
Fotó: BábSzínTér

 

A kovácsoltvas díszlet, kendők, kesztyűbábok, maszkok segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódnak ki a mese körvonalai. A tájegységhez tartozó nyelvjárás, népdalok és mondókák a paraszti gondolkodásmódot tükrözik, de magukban rejtik az ősi imádság,  és a rejtőzés elemeit is.

Az előadás során a gyermekek és a felnőttek közreműködésére is számítanak a fellépők.

KultúraKaposvárfarsangbábelőadásnépmeseBábSzínTér