2024.04.22, Hétfő
Szép nyári nap - Neoton musical Kaposváron
Fotó: szorakozz.kaposvar.hu

Szép nyári nap - Neoton musical Kaposváron

Forrás: szorakozz.kaposvar.hu

2024.02.25. 10:00

Szerelem, konfliktusok és humor - ezek a fő hozzávalói a történetnek, amely egy építőtáboron kívül, a Szovjet-Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozójába is bepillantást enged.

Hirdetés

Már kaphatók a  jegyek a Böhm György, Korcsmáros György, Pásztor László,Jakab György, Hatvani Emese szerzői csapat által jegyzett Szép nyári nap című előadása. A Neoton musicalt a Veres 1 Színház új előadásaként március 14-én, 19 órától láthatják a Kaposvár Arénában.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót - olvasható a program ajánlójában, a szorakozzkaposvar.hu oldalon.

Szabadságvágy és szerelem

A táborparancsnok Tóth Antal, a Szovjet- Magyar Barátság TSZ (Termelőszövetkezet) paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosz tanárnő. Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül. Péter édesapja 56 után disszidált. A két különböző neveltetésű fiatal szerelmét sokan nem nézik jó szemmel.  Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal, vagyis dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még sok más dal is elhangzik az előadásban. A Neoton dalok mind a mai napig nem hiányoznak egyetlen valamirevaló házibuliból sem – korra való tekintet nélkül! Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek a slágerek ma Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA együttes dalai.

Tudunk már nevetni a múlton?

Az előadásban, a Szovjet- Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának dolgozói, a paradicsom passzírozás szakértői, a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjai vezetik be a fiatalokat a passzírozás rejtelmeibe.
És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már valóban felhőtlenül nevetünk múltunkon.
És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már valóban felhőtlenül nevetünk múltunkon?

A főbb szerepekben: 

Varga Péter – Cseh Dávid Péter

Kovács Juli – Gadó Anita

Sanya – Vincze Márton

Ria – Csáki Edina

Öcsi – Krajnik-Balogh Gábor

Margó – Bajor Lili

Panni néni – Janza Kata

Tóth Antal – Harna Péter

Rózsika – Zorgel Enikő

Kovács Jenő – Janik László

Tészabó – Pál Tamás

A Pesti Művésznő – Fésűs Nelly lép majd a közönség elé. 

KultúraKaposvárKaposvár ArénaNeoton FamíliaNeoton musical