2024.10.18, Péntek
Humor, romantika és küzdelem a siófoki színházi előadáson
Fotó: muvelodesikozpont-siofok.hu

Humor, romantika és küzdelem a siófoki színházi előadáson

Forrás: muvelodesikozpont-siofok.hu

2024.10.17. 11:35

Kálmán Imre szerelmeit ismerheti meg a humort sem nélkülöző előadásból.

Október 25-én 19 órától láthatják a Lehár Ferenc Polgári Társulás – KIEN ’24 előadásában a Kálmán Imre Művelődési Központ, Teátrumában Az asszony összetört című színdarabot. Faragó András Topy rendezésében és közreműködésével kerül színre Klemen Terézia darabja, Az asszony összetör című zenés életrajzi színmű, amely Kálmán Imre három nagy szerelmét mutatja be.

Humor, romantika a színpadon

A 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének életét a siker és hírnév mellett a tragédiák is végigkísérték. Családjának elszegényedése, illetve ízületi problémái miatt derékba tört zongorista karrierje, miközben a világháborúk szörnyűségei is hatással voltak a művészetére – csakúgy, mint életének egy kevésbé ismert területére, a nőkkel való viszonyára. 
Faragó András rendezésében a zeneszerzőben dúló érzéseken és a személyes küzdelmeken van a hangsúly, ám a darab nem nélkülözi a humort és a romantikát sem. A Budapesti Operettszínház művésze pedig nem csupán a rendezői székből alakítja a dráma alakulását, ő maga is színpadra áll kolléganője, Kékkovács Mara partnereként - olvasható a darab ajánlójában.

Jegyek kaphatóak minden hétköznap 12-18-ig a KIMK jegypénztárában, illetve a kimk.jegy.hu oldalon:
http://kimk.jegy.hu

Kultúra SiófokKálmán Imre Kulturális Központszínházi előadásAz asszony összetör