2024.03.29, Péntek
Nagy sikere van ennek az ingyenes képzésnek Magyrországon
illusztráció - pixabay

Nagy sikere van ennek az ingyenes képzésnek Magyrországon

mti

2020.05.13. 12:31

Egyetlen nap alatt 15 ezren csatlakoztak; akik elvégzik, többek közt a képesek lesznek megtervezni a cégük honlapját.

Hirdetés

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra. A részletekről az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatornán számolt be.

György László elmondta, a koronavírus-járvány miatt sokaknak felszabadult valamennyi ideje, sőt többen - ideiglenesen - elveszítették az állásukat, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket.

A május 25-én induló ingyenes felnőttképzésre az Újratervezési Program honlapján lehet jelentkezni.

György László kifejtette: az intenzív képzést befejező vállalkozók például képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. "Ugyanakkor alapvető programozási és módszertani ismereteket is magukévá tehetnek" - fűzte hozzá.   

Kiemelte, az oktatás mindenkinek hasznos tudást kínál, azoknak pedig, akik szeretnék átképeztetni magukat, elindul egy - erre épülő - 100 százalékban államilag támogatott informatikai képzési program.

Országos hírekképzésinformatika