2024.03.28, Csütörtök
Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket
Illusztráció: unsplash.com

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket

Innovációs és Technológiai Minisztérium Kommunikációs Főosztály

2022.02.21. 12:38

Hamarosan ismét egy fontos határidő jár le a továbbtanulni vágyó fiatalok számára. Már csak két nap van a felvételi dokumentumok hitelesítésére.

Hirdetés

„A magyar egyetemek a világ felsőoktatási rangsoraiban jelentősen előre léptek az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően, így a megújult felsőoktatás számtalan karrierlehetőséget kínál” – hangsúlyozta Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Legkésőbb 2022. február 21-én (hétfő) éjfélig szükséges hitelesíteni a felvi.hu-n elérhető E-felvételiben benyújtott és véglegesített felsőoktatási jelentkezéseket.

A hitelesítés Ügyfélkapun elektronikusan és postai levélben is intézhető. Utóbbi esetben az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot szükséges aláríni és február 21-ig (hétfő) az Oktatási Hivatal címére postázni (1380 Budapest, Pf. 1190). További információk a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban olvashatók. A hitelesítés akkor sikeres, ha a jelentkező e-mailben visszajelzést kap, illetve az E-felvételi felületén is megjelenik a hitelesített státusz.

„Idén több mint 1000 milliárd forintot fordítanak a magyar egyetemek működésére és fejlesztésére, a következő években pedig 2700 milliárd forint jut majd felsőoktatási fejlesztésekre, hogy valamennyi intézményben a 21. századnak megfelelő körülmények és lehetőségek várják a hallgatókat” – emlékeztetett a helyettes államtitkár.

Országos hírekfelsőoktatásjelentkezésfelvételi