2024.03.28, Csütörtök
Magyar Közút: az iskolakezdés miatt nő a forgalom az utakon
Illusztráció, magyarépítők.com

Magyar Közút: az iskolakezdés miatt nő a forgalom az utakon

MTI

2022.08.30. 14:00

Kezdetét veszi csütörtökön az újabb iskolai tanév, ezért forgalomnövekedésre kell számítani szerte az országban - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdai közleményében.

Hirdetés

Azt írták, hogy nemcsak az iskolák környezetében, hanem várhatóan valamennyi nagyobb városba, településre vezető úton megnövekszik majd a forgalom a nyári időszakhoz képest, különösen a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban.

A Magyar Közút ezért arra figyelmeztetett mindenkit, hogy időben induljon útnak és a balesetek elkerülése érdekében még figyelmesebben vezessen. Az utazás előtt pedig érdemes az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon tájékozódni - tették hozzá.

Kiemelték, hogy az utakon ismét több gyerek lesz majd, ezért a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel kell közlekedni az oktatási intézmények környékén.

A közútkezelő arra is kérte az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.Országos hírekiskolakezdésforgalom