2024.05.18, Szombat

iskolakezdés

Kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

2023.09.04

Országos hírek

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza - közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Április 20-án kezdődik az óvodai beiratkozás, az általános iskolákba április 20-21-én lehet jelentkezni

2023.04.13

Országos hírek

Április 20-án kezdődik és május 20-ig tart az óvodai beiratkozás, az általános iskolákba április 20-21-én lehet jelentkezni - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Magyar Közút: az iskolakezdés miatt nő a forgalom az utakon

2022.08.30

Országos hírek

Kezdetét veszi csütörtökön az újabb iskolai tanév, ezért forgalomnövekedésre kell számítani szerte az országban - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdai közleményében.

Lehetséges a nevelés-oktatás hagyományos kezdése szeptember 1-jén

2020.08.29

Aktuális

Lehetségesnek tartja az emberi erőforrások minisztere a járványügyi adatok alapján, hogy Magyarországon szeptember 1-jén a hagyományos formában kezdődjön meg a nevelés-oktatás.

Mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól

2020.02.04

Aktuális

Csaknem tízezer kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH) a tankötelezettség kezdési időpontjának módosításra - közölte az OH hétfőn az MTI-vel.

Kevesebb a rossz gyermekfog, de több a lyukas fogorvosi körzet

2017.09.27

Megkezdődött a tanév, és vele együtt a gyermekfogászati problémák szűrése. Kaposváron 7 körzetben látnak el gyermekeket.

Biztonságos iskolakezdés Siófokon: a rendőrség, a városőrség és a polgárőrség is segít a gyermekeknek

2023.09.02

Helyi hírek

A Rendőrség, Siófoki Városőrség valamit a Polgárőrség egymással karöltve a leginkább veszélyeztetett iskolák közelében levő gyalogátkelőknél és útszakaszokon segíti a gyermekek, szülők biztonságos iskolába jutását a jelenlétükkel - tájékoztat róla Siófok városi honlapja.

Vigyázzunk a gyerekekre - az iskolások átkelését segíti a rendőrség Siófokon

2022.09.03

Helyi hírek

A Rendőrség, Siófoki Városőrség valamit a Polgárőrség egymással karöltve a leginkább veszélyeztetett iskolák közelében levő gyalogátkelőknél és útszakaszokon segíti a gyermekek, szülők biztonságos iskolába jutását a jelenlétükkel.

Még egy hétig lehet beadni a középfokú jelentkezéseket

2021.02.12

Országos hírek

Nemsokára zárul a középiskolai jelentkezési határidő, így a nyolcadikos diákoknak és családjaiknak fontos döntést kell meghozniuk a következő napokban – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: a kormány célja, hogy a fiatalok a jövő nyertesei legyenek, ehhez pedig egyértelműen jó választás lehet a megújult szakképzés. A gazdaság-újraindítási akcióterv 172 milliárd forinttal támogatja a rendszer egyetemi továbbtanulást megkönnyítő tartalom- és eszközfejlesztését.

Minimális személyi kontaktussal valósulnak meg a beiratkozások

2020.04.02

Aktuális

Minimális személyi kontaktus mellett valósulnak meg a beiratkozások az óvodákba és általános iskolákba - közölte a köznevelési államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az 1-9. évfolyamosok idén is ingyenesen juthatnak tankönyveikhez

2019.04.02

Országos hírek

Az intézkedés több mint egymillió diákot érint országszerte.

Augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak

2017.07.30

Emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot.