2024.04.28, Vasárnap
Kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

MTI

2023.09.04. 12:00

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza - közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hirdetés

A közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál tartott sajtóeseményen Rétvári Bence kiemelte: fontos az Iskola rendőre program, mert az embereknek a tanévkezdés, a nyári szünet után újra meg kell szokniuk, hogy ősz van, és a korábbinál nagyobb a forgalom. A rendőri jelenlét fontos ezekben a napokban, mert biztonságérzetet nyújt a diákoknak és más közlekedőknek is - tette hozzá.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti alaptanterv része alsó és felső tagozatban is a közlekedési ismeretek bővítése.

Budapest, 2023. szeptember 4. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, mögötte Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője a tanévkezdéssel elindított, Az iskola rendőre elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatón Csepelen, a közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál 2023. szeptember 4-én. Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza. MTI/Kovács Tamás

 

Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője elmondta: felmérték, hogy a fővárosban melyek a közlekedés szempontjából leginkább veszélyeztetett iskolák, ezeknél egy hónapig lesznek jelen a rendőrök.

A tanintézményekben kihelyezték az adott iskola rendőrének nevét, elérhetőségét; az alezredes azt kérte, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal.

Szécsi Tibor felhívta a figyelmet arra is: komoly veszélyforrás manapság, hogy sokan fülhallgatóval, a telefonjaikat figyelve közlekednek, így nem észlelik a forgalom zaját.

Németh Szilárd, Csepel kormánypárti országgyűlési képviselője a sajtóeseményen megköszönte a rendőrség közlekedéssel, annak biztonságával foglalkozó munkatársainak erőfeszítéseit, illetve azt, hogy a XXI. kerületben kiemelten kezelik ezt a kérdéskört.

 

Budapest, 2023. szeptember 4. Németh Szilárd, Csepel kormánypárti országgyűlési képviselője, mögötte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője (j) a tanévkezdéssel elindított, Az iskola rendőre elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatón Csepelen, a közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál 2023. szeptember 4-én. Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza. MTI/Kovács Tamás

 

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Csepelen több helyen megváltozott a közúti közlekedés rendje, ezért az emberek türelmét, megértését és együttműködését kérte.

Országos hírekközlekedésrendőrségiskolakezdés