2024.03.29, Péntek
Gajdos Tamás és Meronka Péter kapták az első Monspart Sarolta-díjakat
Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Gajdos Tamás és Meronka Péter kapták az első Monspart Sarolta-díjakat

Magyar Tájékozódási Futó Szövetség

2022.11.17. 13:23

A díj a tájékozódási futás népszerűsítéséért, a sportág ismertségének növeléséért vagy fejlődésének elősegítéséért kifejtett kiemelkedő tevékenységért adományozható.

Hirdetés

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség az idei évben első alkalommal adta át a Monspart Sarolta-díjakat, a tavaly elhunyt világbajnok tájfutónő születésnapján, a Magyar Sport Házában – olvasható a szervezet 2022. november 17-i közleményében. A díjakat a szövetség nevében Gárdonyi Csilla junior világbajnok és Sárközy Zsófia junior világbajnoki ezüstérmes tájfutók adták át.

A díj a tájékozódási futás népszerűsítéséért, a sportág ismertségének növeléséért vagy fejlődésének elősegítéséért kifejtett kiemelkedő tevékenységért adományozható, évente legfeljebb három fő részére. 

A díjazottak személye elsősorban nem a tájékozódási futás belső köreiből kerül ki, inkább a sportágon kívül tevékenykedő olyan civil vagy közéleti szereplő, aki az elmúlt időszakban sokat tett a tájékozódási futás sportág és/vagy az egészséges életmód támogatásáért, népszerűsítéséért – írták. 

Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

A népszerű műsorvezető közel 50 éve került kapcsolatba a tájfutással

Gajdos Tamás első komoly versenysportja a tájfutás volt, amit 48 éve Monspart Sarolta 1972-es VB-győzelme által inspirálva kezdett el. Aztán inkább az atlétika és más futásalapú sportágak ragadták magával, de az örök szerelem mindig is az erdőn-mezőn egy szál térképpel űzhető tájfutás maradt. 

Tamás többször segített TV- és rádióműsoraiban népszerűsíteni a tájfutást, korábban a Szövetség alelnöke is volt. Monspart Sarolta búcsúztatásán a tájfutáshoz kapcsolódó búcsúbeszédet mondott.

 

Gajdos Tamás átveszi az elismerést

A színvonalas televíziós magazin ötletgazdája és megvalósítója is elismerést kapott 

A közlemény tájékoztatása szerint Meronka Péter a tájfutó sportágba mint külsős média szolgáltató, műsorszerkesztő, TV riporter, ötletgazda 2021-ben, a győri Rövidtávú Országos Bajnokság kapcsán került be. Péter és csapata, az Oxygen Media Group jelentős részben hozzájárult mind az említett győri nagyrendezvény, mind pedig a 2022. évben elindított népszerű és sikeres, Sport TV-ben bemutatott Tájfutó Magazin televíziós sportági médiasorozat magas színvonalú és látványos megvalósításához. 

Meronka Péter átveszi az elismerést

A Tájfutó Magazin olyan professzionális és látványos, a tájfutást sok színes szemszögből bemutató eszköz lett, ami nagy mértékben növeli a sportág média megjelenését, egyúttal a műsorfolyam eszközt ad a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség tagszervezeteinek ahhoz, hogy támogatók és szponzorok felé könnyebben nyissanak, ezáltal javítja anyagi lehetőségeiket, áttételesen szolgálja a magasabb szakmai színvonal elérését. 

Meronka Péter munkája mindezek megvalósításában elévülhetetlen: ötletei, közvetlen és segítő hozzáállása, rugalmassága és elkötelezettsége által halad előre a tájfutás médiaprogramja – ismertették. 

Galéria

Országos hírekelismerésdíjakMagyar Tájékozódási Futó Szövetség