2024.06.24, Hétfő

hajózás

Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

2024.02.02

Helyi hírek

Az elmúlt 22 évben nem volt példa ekkora balatoni forgalomra, közel 2 millió 150 ezer utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain - tudatta a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Bahart: nőtt az utasok száma az idei balatoni hajózási szezonban

2022.10.26

Helyi hírek

A hétvégén zárult, 176. balatoni hajózási szezonban több mint kétmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatain, nőtt az utasok száma a menetrendi hajókon és a kompon is tavaly óta - közölte az állami többségi tulajdonban lévő társaság hétfőn az MTI-vel.

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről

2022.07.14

Helyi hírek

Elrajtolt az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 516 hajó nevezett idén a tókerülő versenyre, fedélzetükön több mint 2500 vitorlázóval.

Kékszalag - Véget ért a verseny, 343 hajó teljesítette a távot

2021.07.25

Helyi hírek

A szervezők szombati tájékoztatása szerint az indulók 60 százaléka teljesítette a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred közötti, légvonalban 155 kilométeres távot a 48 órás szintidő alatt.

Őszi menetrend szerint járnak a balatoni hajók

2020.09.29

Helyi hírek

A következő három októberi hétvégén, szombaton és vasárnap, illetve október 23-án, pénteken járnak még a Bahart hajói az őszi menetrend szerint.

Már csak egy nap és a Balaton legidősebb hajóinak fedélzetére is felszállhatunk!

2020.05.29

Aktuális

Holnaptól olyan sétahajók fedélzetéről csodálhatjátok meg a Balatont, mint a 129. éves Kelén és testvére, a Helka nosztalgiahajók.

A balatoni vízeresztéssel egyidőben hajók kelnek át a Sió-csatornán

2019.10.22

Gazdaság

Több hajó is útra kelt a Sió-csatornán, kihasználva a Sió-zsilip rövid ideig tartó nyitását, hogy eljusson a Dunáról a Balatonba, illetve a Balatonról a Dunára a vízszintszabályozó műtárgyak átépítése miatt kezdődő mintegy két éves közlekedési zárlat előtt.

Koszorúzással emlékeztek Kaáli Nagy Dezsőre Siófokon

2019.09.23

Aktuális

Kaáli Nagy Dezsőre, a balatoni kikötők tervezőjére, a Sió-csatorna hajózhatóvá tételének szülőatyjára emlékeztek meg az egykori kultúrmérnök síremlékénél szeptember 20-án a Hajósok Napja alkalmából Siófokon.

Komoly fejlesztések kezdődnek a balatoni hajózásban az állam szerepvállalásával

2019.08.27

Gazdaság

Az állam 6,6 milliárd forinttal megemelte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tőkéjét, szerepvállalásával komplexfejlesztések kezdődhetnek a balatoni hajózásban - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón kedden, Siófokon.

Gyere és fedezd fel a Balaton régió kincseit a BAHART menetrendi hajóival!

2019.07.10

Aktuális

Kajla, a kalandos kölyökvizsla az egész országot bejárja, és most itt az idő, hogy csatlakozz hozzá!

Megkezdődött a balatoni hajózási szezon

2019.04.23

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban - mondták el a 173. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden, miután szombaton befutott a Siófokról indult idei első személyhajó.

Kétmilliomodik utasát köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt.

2018.11.15

Gazdaság

November 14-én délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2018. évi kétmilliomodik utasát (személyhajó és komp együttes utasszám). Csak a helyszínen, a Széchenyi István komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a Társaság.

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018.09.22

Aktuális

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom - közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.

Sűrűbben jár a balatoni komp szerdától

2018.03.12

A balatoni komp sűrűbben és hosszabb üzemidőben közlekedik szerdától - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az MTI-vel hétfőn.

Tizenkilencen indulnak a Balaton-kerülő vitorlásversenyen

2017.10.06

Szombaton veszi kezdetét a Mol Nagydíj szóló Balaton-kerülő versenye.

Idén a tavalyihoz hasonló jó évre számít a Bahart

2023.02.19

Helyi hírek

A 2019-es rekordévet is felülmúló tavalyi év forgalmához hasonló, jó évre számít idén a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) - közölte a társaság vezérigazgatója az MTI megkeresésére.

Rekordokkal zárta a BAHART a 176. hajózási főszezont a Balatonon

2022.09.02

Helyi hírek

Rekordokkal zárult a 176. hajózási főszezon a Balatonon; augusztus végéig 10 százalékkal nőtt a személyhajók forgalma, 20 százalékkal többen váltottak jegyet séta- és programhajókra, és 6 százalékkal többen utaztak a kompon, mint tavaly - erről számolt be az állami többségi tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Rekordforgalomra számítanak a nyáron a balatoni hajózásban

2022.06.11

Helyi hírek

A korábbi forgalmi rekordok megdöntésére számító Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) bővítette nyári menetrendjét, elindította az online jegyvásárlást, megújította arculatát és felújította flottáját az idei nyári szezonra - jelentették be a hajózási szezonindító sajtótájékoztatójukon pénteken, egy katamaránon a tó közepén.

Nagyszombat: indul a 175. balatoni hajózási szezon

2021.04.02

Helyi hírek

A főidényre megújul a társaság honlapja, amely mobileszközökön is kezelhető lesz.

Fedezd fel a Balaton régió kincseit a BAHART menetrendi hajóival!

2020.08.12

Aktuális

Kajla Útleveleddel ingyenesen utazhatsz nyár végéig!

Reorganizációs terv készült a BAHART-nál

2020.04.27

Gazdaság

Profiltisztításról szóló reorganizációs tervet készített a tavaly nyár végén meghatározó állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) új igazgatósága, a javaslatra május 6-ig várja a kisebbségi tulajdonba került balatoni önkormányzatok szavazatait - derül ki a napokban szétküldött dokumentumból.

Az induló nagyberuházás miatt megnyitották a Sió-zsilipet, lehetővé válik a hajózás a csatornán

2019.10.17

Aktuális

A siófoki vízszintszabályozó műtárgyak jövő hónapban kezdődő átépítése miatt megnyitották a Sió-zsilipet szerdán, a hónap végéig tartó vízeresztés nyomán 3-5 centimétert fog csökkenni a Balaton vízszintje, ugyanakkor lehetővé válik a hajózás a Sió-csatornán - derül ki a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság MTI kérdéseire csütörtökön megküldött válaszából.

Mától változik a balatoni hajók és kompok menetrendje

2019.09.02

Aktuális

Szeptember 2-től utóidényi menetrend szerint közlekednek a hajók és a kompok a Balatonon - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. vasárnap az MTI-vel.

Hajózz nyáron a Minimax Gyerekhajóval a Balatonon!

2019.08.15

Aktuális

Várunk Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban!

Május elsején sűrítik a hajójáratokat Fonyód és Badacsony között

2019.04.30

Aktuális

Május elsején a menetrendi hajók több mint dupláját indítja Fonyód és Badacsony között a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). Emellett újabb három kikötőből indulnak járatok - tájékoztatott a társaság.

Tulajdonos lett az állam a balatoni hajózásban

2019.02.02

Gazdaság

A Balatoni Hajózási Zrt.-ben (Bahart) tulajdonos összes önkormányzat (21 település) aláírta azt a szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel, amely alapján ingyenesen átadnak az államnak közel 35 százaléknyi részvénycsomagot az 1,42 milliárd forintos tőkeemelési kötelezettségük elengedéséért - közölte Balassa Balázs, az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, az egyik részvénytulajdonos, Szigliget polgármestere az MTI-vel pénteken.

Hello,ősz! - 15% kedvezmény a menetrendi és sétahajózásból

2018.09.27

Mentsd le a hírben letölthető kupont, mutasd be a pénztárnál és utazz kedvezményes jeggyel a BAHART hajóin!

Szombattól sűrűbben járnak a balatoni hajók

2018.07.05

Aktuális

Szombattól sűrűbben járnak a balatoni hajók, július 7-én kezdődik ugyanis hajózási főszezon, amely az idén egy héttel tovább tart. A főszezonban a menetrend szerinti járatok mellett séta- és programhajó kínálattal is várja az utasokat a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) - áll a hajózási társaság MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idén is folytatódik a Civil Akadémia rendezvény-sorozata Siófokon

2018.01.09

Idén a balatoni hajózásról szóló előadással folytatódik Siófokon a Civil Akadémia rendezvény-sorozata január 25-én 17.00 órától. Az előadó dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) volt vezérigazgatója lesz.

A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt

2017.09.29

A személyhajózás és a kompágazat árbevétele is nőtt.