2024.05.18, Szombat

időjárás

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

2024.04.26

Országos hírek

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

2024.04.15

Országos hírek

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

„Hőségnapot” regisztráltak hétfőn

2024.04.02

Országos hírek

Kelebián 30,2 Celsius-fok volt hétfőn kora délután, ez pedig azt jelenti, hogy idén április 1-jén volt az első hőségnap - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.

A fagyveszély nem múlt el

2024.03.21

Országos hírek

A hét további részében az éjszakák enyhébbek lesznek, de a jövő hét első feléig számítani kell rá, hogy éjjelente a hőmérséklet 0 Celsius alá süllyed.

Csapadékosan indul a hét, kiadós esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2024.03.11

Országos hírek

Csapadékosan indul a hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletekkel. A március 15-ei nemzeti ünnepen várhatóan több órára kisüt a nap, a kora délutáni órákban 11-18 fok lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztet a meteorológia

2024.03.05

Országos hírek

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztetett a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.

Meteorológia: szerdán megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord

2024.02.29

Országos hírek

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord is szerdán - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján csütörtökön.

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

2024.02.22

Országos hírek

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A hétvégén is enyhe, tavaszias idő várható

2024.02.15

Országos hírek

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is 10 Celsius-fok körül lesz. Szombaton elszórtan, vasárnap a Miskolc-Szeged vonal mentén helyenként lehet kisebb eső - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Fővárosi és országos melegrekordok dőltek meg vasárnap is

2024.02.12

Országos hírek

Országos és fővárosi melegrekordok dőltek meg vasárnap is - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

Agrometeorológia: a szokottnál enyhébb és szárazabb idő várható

2024.01.25

Országos hírek

Az ilyenkor szokásosnál enyhébb és szárazabb lesz a következő hét napban az időjárás - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki, agrometeorológiai elemzésében.

Útinform: téliesek az útviszonyok az ország több részén

2024.01.19

Országos hírek

A havazás miatt télies útviszonyok fogadják az autósokat a Dunántúl déli felén, a Duna-Tisza közi területeken, az Északi-Középhegységben és a Tiszántúlon is - közölte az Útinform péntek délelőtt a honlapján.

Szálló por - Kaposváron is veszélyes a levegő minősége

2024.01.13

Helyi hírek

Veszélyessé vált az ország több pontján a szálló por miatt a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Vihar - Somogyban is elsőfokú riasztás van érvényben széllökés veszélye miatt

2024.01.08

Helyi hírek

Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes járásaira a HungaroMet Zrt. vasárnap este.

Meteorológia: párás, ködös lesz a hétvége

2023.12.14

Országos hírek

Általában borult, párás, ködös lesz a hétvége időjárása és csökken a hőmérséklet is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

2024.04.19

Országos hírek

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Napos, nyárias idő várható a hétvégén

2024.04.11

Országos hírek

Jellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Szomjazik a föld

2024.03.28

Országos hírek

A tavaszi vetéseknek esőre lenne szüksége.

Agrometeorológia: a jövő héten is van esély egy hideghullámra, éjszakai fagyokra

2024.03.15

Országos hírek

A múlt heti hideghullámot komolyabb fagy nélkül átvészelte a fejlődésben 3-4 héttel a szokásos időpont előtt járó vegetáció, de a hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek nem járnak messze Magyarországtól, a jövő héten is van esély hideghullámra, éjszakai fagyokra - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Meteorológia: ez volt a legenyhébb tél a mérések kezdete óta Magyarországon

2024.03.07

Országos hírek

A 2023/2024-es tél volt a legenyhébb a mérések kezdete, 1901 óta, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 3,7 Celsius-fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.

Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén

2024.03.01

Országos hírek

Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Meteorológia: február második felében is melegebb van, mint a megszokott

2024.02.26

Országos hírek

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

A héten is folytatódik az enyhe, tavaszias idő

2024.02.19

Országos hírek

Folytatódik az enyhe, tavaszias idő a héten is, az éjszakai fagyok a hét közepére megszűnnek, és a csúcshőmérséklet továbbra is jóval 10 Celsius-fok felett alakul. Hétfőn többfelé még borult lehet az ég, de aztán ismét sok napsütés várható, majd a hét második felében újra megnő a csapadék esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Meteorológia: nyolc nap alatt 14 melegrekord dőlt meg

2024.02.13

Országos hírek

Nyolc nap alatt 14 melegrekord dőlt meg február elején, ebből öt országos rekord volt, kilenc pedig fővárosi - derül ki a HungaroMet Zrt. összesítéséből, amelyet a Facebookon tettek közzé.

Enyhe, átlagosan csapadékos volt a január

2024.02.05

Országos hírek

Enyhe, átlagosan csapadékos volt a január - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt.-nek az év első hónapjáról készített összefoglalójából.

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2024.01.22

Országos hírek

Ónos eső veszélye miatt keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Fejér, Pest és Veszprém vármegye területére a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Agrometeorológia: az optimálisnál enyhébb idő

2024.01.18

Országos hírek

Az optimálisnál enyhébb az idő, és ugyan az elmúlt napokban tapasztalt fagy megtizedelte a kórokozókat és kártevőket, tartósabb hidegre lenne szükség ahhoz, hogy számottevően gyérüljenek - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Jégvilág alakult ki a Balaton partján

2024.01.09

Helyi hírek

Az erős, viharos szél miatt a Balaton vize kicsapott a fagyos partmenti részekre.

Markáns lehűlésre figyelmeztet a meteorológia

2024.01.05

Országos hírek

A hét végétől markáns lehűlés várható - figyelmeztetett a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtökön a Facebook-oldalán.

Kiadós esőre figyelmeztet Somogyban a meteorológiai szolgálat szerdára

2023.12.12

Helyi hírek

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: Zala, Somogy és Baranya vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán. A meteorológiai szolgálat ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.