2024.06.18, Kedd

kisvasút

Gyermekvasutasok is szolgálatban lesznek a balatonfenyvesi kisvasúton

2021.08.05

Helyi hírek

A kiválasztott gyermekvasutasok a balatonfenyvesi hétvége egyik napját szolgálattal, másik napját szabadidős programokkal töltik, így minden nyári szombaton és vasárnap 5-5 kisvasutas fogadja az utasokat.

Jövő év végéig újjáépítik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágát

2019.12.04

Aktuális

Jövőre elkezdődik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágának újjáépítése 2,1 milliárd forintból, a munkával a tervek szerint év végéig végeznek - mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szerdán, Balatonfenyvesen a kisvasút somogyszentpáli ágán befejezett pályafelújításról tartott sajtótájékoztatón.

Újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton

2019.05.31

Helyi hírek

Június 1-jétől naponta akár tizennégy járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon. A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

Újabb somogyi pályázati sikerek

2019.01.24

Aktuális

Több mint 1,1 milliárd forint értékben született pozitív támogatói döntés január 21-én két korábban beadott somogyi pályázat esetében. Forrásátrendezés segítségével valósulhat meg a Balatonfenyves – Buzsák - Csisztapuszta kisvasút fejlesztése, illetve a Balatonberény - Balatonszentgyörgy - Vörs kerékpáros útvonal kialakítása.

Balatonfenyvesen is beindul a kisvasútfejlesztés

2017.08.08

Kellemes tempóban, alig több mint tizenöt kilométeres sebességgel haladnak a Balatonfenyves és Somogyszentpál közötti keskeny erdei sínpáron az egyik legnépszerűbb hazai kisvasút szerelvényei.