2024.06.20, Csütörtök

MÁV-Start

MÁV-Volán: félárú vasúti jegy a révfülöpi Balaton-átúszásra

2023.07.20

Helyi hírek

Kedvezményes, 50 százalékos alkalmi menettérti vasúti jeggyel lehet utazni a szombati 41. Balaton-átúszásra, Révfülöpre, illetve onnan vissza - közölte a MÁV-Volán-csoport csütörtökön az MTI-vel.

Már több mint 80 város felé, köztük Kaposvár felé is lehet okosjeggyel utazni InterCityn

2023.04.02

Helyi hírek

Már a Balaton déli partja, valamint Győr és Szombathely felé is váltható okosjegy, ezáltal ez a szolgáltatás már minden Magyarországon közlekedő belföldi InterCity-járaton elérhető, több mint 80 város felé - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

TIM: nőtt a Balatonra vonatozók száma

2022.07.10

Aktuális

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán - írta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szerdán Facebook bejegyzésében.

MÁV: Balatonra is ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel az őszi szünetben

2021.10.23

Helyi hírek

A közlemény szerint a Balaton körüli utazások megkönnyítéséért az őszi szünetben a Kajla programban résztvevő gyermekek részére díjmentes KajlaBalaton24 napijegy váltható.

MÁV-Start: a kerékpár szállításra alkalmas összes vasúti kocsi közlekedni fog a hosszú hétvégén

2021.08.20

Aktuális

A Balatonhoz és a Velencei-tóhoz közlekedő vonatok kerékpárszállítási kapacitásait szinte teljesen kihasználják az utasok.

Az ünnepekhez igazodik a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ közlekedési rendje

2020.12.22

Országos hírek

A vonatok december 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi vonatmenetrend érvényes.

Szeptembertől 103 új testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőrei

2019.08.30

Aktuális

Szeptembertől 103 új testkamerát kapnak a MÁV-Start jegyellenőrei, amitől a társaság a bántalmazásos esetek további csökkenését várja. A legtöbb eszközt a ceglédi, a váci és az esztergomi vonalon használják majd, mert ott éri a legtöbb támadás, atrocitás a jegyvizsgálókat - jelentette be pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón a társaság.

Vízosztás a főváros három főpályaudvarán és több vidéki vasútállomáson

2019.08.10

Aktuális

Ingyen ad ásványvizet utasainak a MÁV-Start a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a hőségriasztás ideje alatt - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel.

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen utaztak a Balatonhoz vonattal

2019.06.20

Aktuális

A június 15-én életbe lépett nyári menetrend első hétvégéjén 33 ezren, 27,5 százalékkal többen utaztak a Balatonhoz vonattal, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a MÁV-Start Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Több postán is lehet vonatjegyet vásárolni áprilistól

2019.04.15

Aktuális

Áprilistól 17 postán is lehet vasúti menetjegyet vásárolni a MÁV-START és a Magyar Posta között létrejött megállapodásnak köszönhetően - közölte a két szervezet közös közleményben pénteken az MTI-vel.

Féláron lehet utazni vonattal a Szakmák Éjszakája rendezvényeire

2018.04.12

Aktuális

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira – áll a vasúttársaság közleményében.

Balatonfenyvesen is beindul a kisvasútfejlesztés

2017.08.08

Kellemes tempóban, alig több mint tizenöt kilométeres sebességgel haladnak a Balatonfenyves és Somogyszentpál közötti keskeny erdei sínpáron az egyik legnépszerűbb hazai kisvasút szerelvényei.

A fonyódi és a siófoki vasútállomáson is osztják a vizet a hőségriasztás idején

2017.06.24

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START.

Bizonytalan ideig szünetel a vasútforgalom Kaposvár és Mernye között

2023.06.09

Helyi hírek

Bizonytalan ideig szünetel a vasútforgalom Kaposvár és Mernye között, mert a csütörtök esti felhőszakadás után sáros víz öntötte el a síneket - közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága pénteken.

Egész évre megmarad a nyári időszakra bevezetett két új személyvonatpár a Kaposvár-Siófok vonalon

2022.08.25

Helyi hírek

Az utasok visszakapják az egész napos mobilitás lehetőségét Székesfehérvár és Komárom között: az 5-ös számú vasútvonalon kétóránként közlekednek majd a személyvonatok szeptember 3-tól az őszi menetrend-módosítást követően - közölte Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

Már tíz város helyi Volánbusz-bérletei is megválthatók a MÁV-Start automatákból

2022.03.15

Aktuális

Mint írták, márciusától már a MÁV-Start automaták kínálatában is elérhetővé váltak a MÁV appban megvásárolható Volánbusz-bérletek és bizonyos Volánbusz-jegyek Békéscsabán, Egerben, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pápán, Siófokon, Székesfehérváron, Szolnokon, Várpalotán és Zalaegerszegen.

Hétfőtől újabb dunántúli vasútvonalakon kell előre jelezni a leszállási szándékot

2021.09.08

Aktuális

Szeptember 13-ától az intézkedést többek között a Kaposvár-Fonyód vonalon is, Kapostüskevár, Várda, Somogyjád, Pamuk, Somogyvár, Öreglak, Tatárvár és Pusztaberény megállóhelyen is bevezetik.

Hőség - Vizet osztanak a nagyobb vasút- és buszállomásokon

2021.07.27

Aktuális

Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

Együttműködik a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub

2020.11.23

Országos hírek

Megállapodást kötött a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub, mert megfigyelhető, hogy a koronavírus-járvány a kerékpározásra érezhetően pozitívan hatott, a biciklivel közlekedők aránya folyamatosan növekszik, és egyre többen élnek a vonaton történő kerékpárszállítás lehetőségével.

Szeptemberben folytatódik a balatonfenyvesi kisvasút pályafelújítása

2019.08.14

Aktuális

Szeptember 9-től november végéig üzemszünet lesz a balatonfenyvesi kisvasúton, folytatódik a pályafelújítás, addig azonban naponta tucatnyi járat viszi a kirándulókat a Nagyberekbe, és megtartják a kisvasút napját is szeptember 7-én - tájékoztatta a MÁV-Start az MTI-t szerdán.

Idén is kedvezményesen utazhatnak vonattal a Múzeumok Éjszakája rendezvényeire

2019.06.21

Kultúra

Idén is számos programmal készül a szombati Múzeumok éjszakájára a nemzeti vasúttársaság. A MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire.

Újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton

2019.05.31

Helyi hírek

Június 1-jétől naponta akár tizennégy járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon. A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

Plusz balatoni vonatokat indít az utolsó vakációs hétvégén a MÁV-Start

2018.08.30

Plusz vonatokat indít az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén a MÁV-Start a Balaton két partja felé és vissza - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese kedden az MTI-t.

Munkanap-áthelyezés és ünnep miatti változások a vasútnál

2018.03.09

Aktuális

A munkanap áthelyezés miatt március 9-én a munkanapra, március 10-én a péntekre érvényes forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok. Március 14-én a pénteki, március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes a vasúton – a MÁV-START tájékoztatása szerint.

Ismét osztják a vizet a fonyódi és a siófoki vasútállomáson

2017.07.22

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START.