2023.09.28, Csütörtök

programok

EKF - A Balaton ökológiai kihívásaira hívják fel a figyelmet tudományos és kulturális rendezvényekkel a hétvégén

2023.08.25

Helyi hírek

A Balaton ökológiai kihívásaival kapcsolatos tudományos és kulturális rendezvényeket szerveznek hétvégén Tihanyban és az örvényesi strandon. A péntektől vasárnapig zajló események, köztük a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) tihanyi művésztelepének nyílt napja, ingyenesen látogathatók - áll a szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Történelmi időutazás Táborfalván: katonai parádéval ünneplik a honvédség születésnapját

2023.08.15

Országos hírek

Idén immáron 8. alkalommal, szeptember 16-17. között rendezik meg Táborfalván a HMFEST Military Fesztivált, ahol a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára, az idén 175 éves Magyar Honvédség történelmét és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a különböző programok és látványos bemutatók keretében.

Legalább 150 percnyi komolyzenét kínál naponta az idei Kaposfest

2023.08.07

Helyi hírek

Naponta legalább 150 percnyi komolyzenével várja az érdeklődőket az idei Kaposfest - Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál, kapcsolódva a rendezvénynek otthont adó, az idén várossá nyilvánításának 150. évfordulóját ünneplő Kaposvár programjaihoz.

Balaton Sound: „Ez a legjobb fesztivál a világon!”

2023.07.03

Aktuális

Új időszámítás kezdődött a fesztivál életében és ez maximálisan érezhető is volt a most véget érő Heineken Balaton Soundon. Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket, tovább bővültek az elektronikus zenei műfajok és az egyedi beach-party hangulatnak díszletet adó látványvilág is. A VIP élmény hozta a korábbi évek megszokott színvonalát, extra szolgáltatásokkal kiegészülve, amit a hétvégi napokon már teltháznyi közönség élvezhetett.  Jövőre Zamárdi visszavárja a Soundot és már azt is tudjuk, mikor: 2024. július 3-6. között érdemes már most besatírozni színessel a naptárat.

Mol Nagyon Balaton - Több tucat program, többszáz hazai és világsztár idén nyáron is

2023.06.22

Helyi hírek

Júniustól októberig a Paloznaki Jazzpiknik, a VeszprémFest, a ZamJam, a STRAND, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a Plázs, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Veszprém - Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa keretében a Gyárkert, a Balaton Piknik és még számos program több száz hazai- és világsztárt vonultat fel a Balaton partjainál - közölték a Mol Nagyon Balaton szervezői.

Rózsák között nyitják meg a nyári szezont Siófokon Pünkösdkor

2023.05.13

Helyi hírek

Színes, családi programokkal, rózsák ihlette rendezvényelemekkel, neves koncertfellépőkkel és az 55 éves Siófok város testvérvárosainak vendégfellépőivel várják a szórakozni vágyókat május utolsó hétvégéjén.

Húsvéti Nyuladalom Siófokon: színes programokkal készülnek a város első idei fesztiváljára

2023.04.06

Helyi hírek

Siófok Fő terén április 7-10. között mindenkit vár az év első nagy siófoki fesztiválja a Húsvéti Nyuladalom! Sztárfellépők, színes családi és gyerekprogramok, borterasz, gasztro- és kézműves vásár nyitja a tavaszt az idén 55 éves városban.

Ma van a színházi világnap, számos teátrum készül programokkal

2023.03.27

Országos hírek

Ma van a színházi világnap, amelyre számos teátrum készül programokkal; a színházi ünnep alkalmából az előadások előtt felolvassák a világnap nemzetközi üzenetét, amelyet az idén Samiha Ayoub egyiptomi színésznő írt.

Megújítaná a Dorottya-napokat Kaposvár

2023.02.27

Helyi hírek

Szerény az érdeklődés iránta, ezért hagyományos farsangi rendezvénysorozata, a Kaposvári Dorottya és Futófarsangi Napok megújítását tervezi Kaposvár - mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön.

Puncs Party 2022 - ezekkel a programokkal készülnek Siófokon szilveszterre

2022.12.30

Helyi hírek

Izgalmas programokkal vár mindenkit Siófok 2022. december 27-31-ig a Fő téren.

Jövő héten lesz a XI. Állatkertek Éjszakája: országszerte tíz különböző helyen is várják az érdeklődőket

2022.08.16

Országos hírek

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban, állatos bemutatóhelyen augusztus 26-án pénteken, kivéve a Pécsi Állatkertet, ahol augusztus 27-én, szombaton tartják meg a rendezvényt - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Péntektől figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

2022.08.11

Országos hírek

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

Séták hétvégéje - Városi séták országszerte három napon át

2022.06.21

Országos hírek

Országszerte hat településen összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok

2022.03.11

Országos hírek

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok az idei évben, melyek számos jeles napon nyújtanak tematikus programokat: a Föld Napján 17, a Madarak és Fák Napján 22, a Kutatók Éjszakáján 14 intézmény várja külön programokkal is a látogatókat - hangzott el a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Megkezdődött a Magyar Tudomány Ünnepe

2021.11.03

Országos hírek

Az idei programsorozat mottója: "Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz".

Izgalmas programokkal és díjmentes parkolással készül Siófok a Szent István napra

2023.08.19

Helyi hírek

Izgalmas gyerekprogramok, koncertek, előadások és számos élmény vár mindenkit ezen a héten is Siófokon.

EKF - Ökológiai és kulturális hetet tartanak a Balatonon

2023.08.10

Helyi hírek

A balatoni régió ökológiai kihívásait szemléltető, ízletes ételeket és italokat mutat be a Balatorium Ökológiai x Kulturális Hét augusztus 19. és 27. között számos balatoni településen a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) programsorozat keretében.

Üdítő nyári programokkal vár idén is Siófok

2023.08.02

Helyi hírek

A nyár fővárosában töltött pihenés garantáltan élményekkel és varázslatos pillanatokkal teli 2023-ban. Legyen szó könnyű vagy komolyzenei koncertről, kulturális töltekezésről, aktív pihenésről, frissítő strandolásról, romantikus naplementékről, gasztronómiai felfedezésről – a siófoki nyárban minden megtalálható egy helyen!

Színes programokkal készül augusztusban a Szellősréti Kisfesztivál Bálványoson

2023.06.27

Helyi hírek

Filmvetítésekre, koncertekre, workshopokra és örömzenélésekre várja az érdeklődőket a Szellősréti Kisfesztivál, amelyre augusztus 25. és 28. között kerül sor Bálványoson - tájékoztatták a szervezők azt MTI-t.

Ligeti, Kurtág, Bartók és Brahms remekműveivel indul a Kaposfest

2023.06.21

Helyi hírek

Augusztus 13. és 16. között ismét a komolyzene fővárosává válik Kaposvár a Kaposfest - Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztiválon, amelynek augusztus 13-i nyitóhangversenyén Ligeti, Kurtág, Bartók és Brahms remekművei szólalnak meg.

Nárcisznapot tartanak Babócsán április 29-én

2023.04.21

Helyi hírek

Nárcisznapot tartanak Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása alkalmából április 29-én Babócsán.

Majdnem teljes a Balaton Sound zenei programja, érkeznek a magyar fellépők

2023.04.05

Aktuális

Már kedvünkre válogathatunk a bőséges zenei kínálatból, hogy június 28. és július 1. között mely DJ set-ek és show-k ne maradjanak ki a nyár megújuló, élményekkel teli beach-fesztiválján, Zamárdiban. A rendkívül erősre sikerült nemzetközi sor mellé már a hazai zenei szcéna sztárjai is csatlakoztak. A Sound pedig újra felvette „leánykori nevét” és mostantól Heineken Balaton Soundnak szólítjuk.

Rippl-Rónai Fesztivált rendeznek júniusban Kaposváron

2023.03.02

Helyi hírek

Koncertekkel, képző- és táncművészeti programokkal várja a közönséget a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító, róla elnevezett összművészeti fesztivál, amelyet június 8. és 10. között tartanak a somogyi megyeszékhelyen.

2023 a jubileumok éve Siófokon: egész évben jubileumi programsorozattal készül a város

2023.02.12

Helyi hírek

55 éves Siófok város, ahol idén Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti a jubileumi programsorozatot. Új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és születésnapi Siófok55 Városnappal vár minden érdeklődőt egész évben Siófok.

Múzeumpedagógiai konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja

2022.11.07

Országos hírek

A 14. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja. A Frissek, fiatalok! című kétnapos rendezvényen a hazai muzeális intézmények ifjúsági korcsoportnak szóló és a társadalmi fenntarthatóságot támogató kezdeményezései állnak a középpontban hétfőn és kedden a Néprajzi Múzeumban.

Idén 14. alkalommal rendezik meg siófoki Gazdanapot szombaton

2022.08.13

Helyi hírek

A rendezvényen a hagyományokhoz híven, idén is készülnek lovas játékokkal, kézműves- és termelői udvarral, gyermek- és felnőtt programokkal, főzőversennyel, vetélkedőkkel és zenés-táncos műsorokkal.

AM: programok a föld mélyétől a csillagos égig a Balaton-felvidéken

2022.07.22

Aktuális

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park megalapításának 25 éves évfordulóját ünnepli, amely korábbi tájvédelmi körzetek összeolvadásából jött létre 1997-ben a Balaton északi partján a Tihanyi-félszigettől a Kis-Balatonig - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében.

Idén is színes programokkal vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete

2022.06.01

Országos hírek

Szentjánosbogár séták, e-bike és kenutúrák, szafari kaland, lápjárás vagy mágikus éjszakai programok - csak néhány a megannyi különleges lehetőség közül, amivel június 6-12. között a Magyar Nemzeti Parkok Hete várja a természetbarátokat.

Kaposváron is várja a közönséget a Petőfi Adventi Karaván turnésorozata

2021.11.29

Helyi hírek

A programok helyszínéül az adott város karácsonyi vására szolgál, ahol délután 1 órától este 8 óráig lesznek koncertek, a felnőttkoncertek mellett számos gyerekműsor is várja a családokat.

Több mint kétezer programmal várják az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakáján

2021.09.24

Országos hírek

Az egyetemek mellett kutatóintézetek, múzeumok, levéltárak és több cég is készül programokkal a Kutatók éjszakájára.