2024.04.27, Szombat
Neves zenekarok koncerteznek a MATE kaposvári kampuszának rendezvénytermében
Illusztráció, unslpash.com

Neves zenekarok koncerteznek a MATE kaposvári kampuszának rendezvénytermében

MTI

2023.09.21. 09:00

Neves előadók koncertjeivel és más könnyed programokkal gazdagítja Kaposvár kulturális életét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) helyi kampuszának rendezvényközpontja szeptember végétől - mondta a kampusz főigazgató-helyettese a somogyi vármegyeszékhelyen szerdán.

Hirdetés

Gombos Péter a témában tartott sajtótájékoztatón közölte: mindez azután vált lehetővé, hogy a felsőoktatási intézmény szerződést kötött a HangÁsz Produkcióval az elsősorban színészhallgatók próbáinak, előadásainak helyet adó Kossuth utcai K-Központ Rendezvényház üzemeltetésére.

A rendezvényközpont a szabad kapacitások kihasználásával a korábbinál aktívabb részese lehet a város életének, remélhető, hogy programjaik egyre több érdeklődőt vonzanak majd - tette hozzá.

Galambos Attila, a HangÁsz Produkció ügyvezetője elmondta, hogy a néhány évvel ezelőtt felújított, jó állapotú, 750 embert befogadó épületet korszerű hang- és fénytechnikai berendezések felszerelésével tették alkalmassá a nagyobb zenekarok fellépésére.

Az első koncertet a Bagossy Brothers Company adja szeptember 22-én, az eseményre rövid időn belül minden jegy elkelt.

Az év végéig ByeAlex, a Road, a Republik, a Budapest Bar, a Belga, az Imerős Arcok és HoneyBeast is bemutatkozik Kaposváron - ismertette.

Az ügyvezető jelezte, az üzemeltetői megállapodás 2027 végéig szól, a koncertek mellett stand up, dumaszínházi előadások megtartását is tervezik az egyetemi rendezvényközpontban, amely nemcsak a felsőoktatási intézmény hallgatói, hanem "külső látogatók előtt is" nyitva áll.

Az egyetem korábbi tájékoztatása szerint az 1961-ben Latinka Sándor Művelődési Központként átadott épület több mint harminc éven szolgálta a város kultúráját. Számos helyi rendezvénynek adott otthont, itt mutatta be új műsorait a Somogy Táncegyüttes, de színpadán a hazai színházművészet legendái, a magyar beat-nemzedék kiváló előadói, és mások mellett a világhírű Nashville Teens is fellépett.

Az intézmény egy időre bezárt, majd 2017-ben, felújítás után egyetemi kulturális központként nyitott újra, hogy a felsőoktatás mint szellemi műhely egyik legfontosabb terepe legyen, színházépületként, rendezvény- és kiállítási helyszínként funkcionáljon.

Helyi hírekKaposvárkoncertprogramok