2024.07.14, Vasárnap

tél

Most érdemes beszerezni a téli tűzifát

2020.04.15

Aktuális

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni.

Tél előtt célszerű megkötni a nyaraló-biztosításokat

2019.09.19

Aktuális

A nyár végével a nyaralóövezetek fokozatos elnéptelenedése megnöveli mind a betörések, mind a meghibásodások által okozott károk kockázatát, ezért a nyaraló-biztosításokat jóval a téliesítés előtt célszerű megkötni - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Tél - Balaton

2019.01.03

Aktuális

Szemet gyönyörködtető a jeges Balaton-part.

Még egy hónapig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a fával és szénnel fűtők

2018.09.17

Aktuális

A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól - közölte a Belügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Hattyúkat pusztított el a madárinfluenza

2017.02.20

Aktuális

A madarakat is megviselte a kemény tél. A tartós fagy és táplálékhiány következtében sok egyed elpusztult, a legyengült példányok pedig különböző vírusfertőzéseknek, így a madárinfluenzának estek áldozatul.

Áfamentessé tenné a tűzifát a Mi Hazánk

2019.11.05

Országos hírek

A Mi Hazánk Mozgalom áfamentessé tenné a tűzifát, mert a fával fűtő családok teljes egészében kimaradtak a rezsicsökkentésből - közölte Apáti István, a párt politikusa a sajtótájékoztatón.

Melegebb volt a szokásosnál a tél

2019.03.04

Aktuális

A 2018/19-es tél összességében enyhébb volt a szokásosnál, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 1,24 Celsius-fok volt, ami 1,3 fokkal haladja meg az 1981-2010-es sokéves átlagot - írta hétfőn az MTI-hez eljuttatott elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely azt is kiemelte: a melegedő tendencia a leghidegebb évszakban is megmutatkozik.

Készítsük fel járműveinket a téli időszakra

2018.11.19

Aktuális

A késő őszi, téli hideg időjárás beköszöntével az utak nedvessé, csúszóssá válhatnak, mi több, olykor havas, hónedves útviszonyok nehezíthetik a közlekedést. A lehullott falevelek alatt az út csúszóssá válhat, ködös időre ébredhetünk, a látótávolság megrövidül. Ebben az időszakban jelentősen csökken a közlekedés biztonsága, ezért fontos, hogy autóinkat is felkészítsük a megváltozott időjárási-, illetve útviszonyokra.

Hideg, téli idő várható a jövő héten

2017.12.17

Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.