2024.06.24, Hétfő

vihar

Viharos szélre és nagy mennyiségű csapadékra figyelmeztet a meteorológia

2023.10.27

Országos hírek

Viharos szél és nagy mennyiségű csapadék várható pénteken - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

A 4,5 milliárd forintot is meghaladhatják a múlt heti viharkárok

2023.08.08

Országos hírek

Rekordösszegű, akár a 4,5 milliárd forintot is meghaladó kárrendezéssel számolhatnak a biztosítók a múlt heti viharok miatt - tájékoztatta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-t.

Kaposváron is sokan szenvedtek a júniusi viharoktól - A biztosítók 3,4 milliárd forintot fizettek ki

2023.07.06

Helyi hírek

A júniusi viharok miatt a hazai biztosítók másfélszer akkora kártalanítást fizethetnek ki a lakásbiztosítással rendelkezőknek, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a friss adatokat a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden.

Mabisz: rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

2022.07.07

Aktuális

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint, ennek alapján az idei négyhavi kárkifizetések meg is haladhatják a tavalyi, tízéves rekordnak számító összeget - jelezte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán.

Vihar - Harmincmillió forintos lesz a kárenyhítési alap Kaposváron

2022.05.31

Helyi hírek

Harmincmillió forinttal hozta létre a kárenyhítési alapot a kaposvári önkormányzat a szerdai viharban megrongálódott lakóingatlanok tulajdonosainak, hogy a helyreállítási munkálatokat mielőbb megkezdhessék - jelentette be a somogyi megyeszékhely polgármestere hétfőn.

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon

2022.03.31

Országos hírek

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Vihar - Több járásra másodfokú riasztást adtak ki

2021.07.09

Országos hírek

A délutáni, esti órákban akár harmadfokú (piros) riasztást is kiadhatnak.

Vihar - Több megyében harmadfokú riasztásokat is kiadtak

2021.06.27

Aktuális

Veszélyt jelent a nagyobb méretű jég, az intenzív esőzés és a villámlás is. A katasztrófavédelem ezért arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit.

Megdőlt a napi szélrekord Fonyódon a keddi viharban

2020.07.22

Aktuális

Megdőlt a napi szélrekord a keddi viharban, amely többfelé károkat is okozott - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.

Tomboló vihar okozta károk közös felszámolása - szimulációs gyakolatot rendeztek Somogyban

2018.12.05

Aktuális

A meteorológiai szolgálat kiadta a piros riasztást. A Somogy megyei tevékenységirányítási központba tömegével érkeztek a bejelentések. A zivatarzóna centruma elérte Sántos, Szentbalázs és Kaposvár térségét, amely áramkimaradást eredményezett, ez pedig érintette a sántosi vízművet. Ez volt a feltételezése a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a KAVÍZ Kft. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. közös gyakorlatának.

Mabisz: több mint 300 millió forint kárt okozott a vasárnapi vihar

2017.10.31

A vasárnapi vihar okozta kár becsült értéke meghaladja a 300 millió forintot, a biztosítók több mint 3200 kárbejelentést fogadtak hétfő délutánig - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

A mentésre indulót is megmentették a somogyi vízirendőrök

2017.08.07

A siófoki, balatonföldvári, fonyódi és a balatonfüredi vízirendőrök 20 embernek segítettek épségben partra jutni vasárnap II. fokú viharjelzésben – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Az erős szélben hajók kerültek bajba, de elsodródott gumimatracos, és a mentésére induló szörfös is.

Somogyban is károkat okozott a szerda esti erős széllel kísért zivatar

2023.08.24

Helyi hírek

Számottevő munkát adott az erős széllel kísért zivatar és felhőszakadás a tűzoltóknak szerda kora estétől, elsősorban Bács-Kiskun és Békés vármegyéből érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Viharkárok adnak munkát a tűzoltóknak több vármegyében

2023.07.13

Országos hírek

Főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben okozott károkat eddig az átvonuló hidegfront, a tűzoltókat kidőlt fák, megbontott tetők, autókra dőlt fák miatt riasztották - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel az MTI-t.

Hétfői vihar - többek közt Somogy megyéből riasztották a tűzoltókat a legtöbbször

2023.03.28

Helyi hírek

Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt: leginkább az útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese kedd reggel az MTI-vel.

Délután zivatarokkal hidegfront éri el az országot

2022.06.16

Országos hírek

Csütörtökön délután egy érkező hidegfront hatására északnyugat felől zivatarok érik el az országot - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t. Az elmúlt napokhoz képest viszont csak néhány fokkal mérséklődik a meleg.

Somogyot is elérte a szlovén szupercella, de segített a talajgenerátoros rendszer

2022.05.30

Helyi hírek

A talajgenerátoros jégkármérséklő rendszerrel elérhető, hogy a jégszemek mérete kisebb legyen - a környező országokhoz képest nálunk így kisebb jégszemek estek.

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2021.07.16

Aktuális

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Vihar - Gyűjtés indul a jégeső károsultjainak megsegítésére Somogyban

2021.06.29

Helyi hírek

A környéken több tüzéptelep, építőanyag-kereskedő kinyitott, hogy megfelelő áruval lássa el a résztvevőket, egy vállalkozó egymillió forint értékű építőanyagot is felajánlott.

Mentések a viharban

2020.08.18

A II. fokú viharjelzés ideje alatt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. augusztus 17-én tizenhárom esetben összesen harmincegy személynek segítettek partra jutni. Az elmúlt harminc év adatai alapján ez volt az egyik legmagasabb mentési szám egy nap leforgása alatt.

Megbillent a Balaton víztükre

2020.02.11

Aktuális

Elérte a Balaton térségét is hétfőn az a ciklon, amely a napokban lecsapott Nyugat-Európára. A helyenként óránkénti 100 kilométeres szél megbillentette a Balaton víztükrét: a legmagasabb, 154 centiméteres vízszintet a vizugy.hu adatai szerint Balatonfűzfőn mérték délben, a legalacsonyabb, 63 centimétereset két órával később Keszthelyen.

Véget ért a szezonális viharjelzés a tavaknál

2017.11.01

Jóval több vihart jeleztek idén az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, mint tavaly.

Somogyot sem kímélték idén a természeti katasztrófák - áldozataira emlékeztek

2017.10.11

Aktuális

Néhány nappal a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja, október 13-a előtt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is véradást szervezett.

Így vonult át a vihar a Balatonon

2017.04.24

Vasárnap a Balaton is kapott rendesen a rövid életű záporokból. A tavon átvonuló viharról egy látványos time-lapse videó is készült - olvasható a nlcafe.hu-n.