2024.04.19, Péntek
Vihar - Harmincmillió forintos lesz a kárenyhítési alap Kaposváron
Illusztráció, unsplash.com

Vihar - Harmincmillió forintos lesz a kárenyhítési alap Kaposváron

MTI

2022.05.31. 17:28

Harmincmillió forinttal hozta létre a kárenyhítési alapot a kaposvári önkormányzat a szerdai viharban megrongálódott lakóingatlanok tulajdonosainak, hogy a helyreállítási munkálatokat mielőbb megkezdhessék - jelentette be a somogyi megyeszékhely polgármestere hétfőn.

Hirdetés

Szita Károly (Fidesz-KDNP) a kaposvári eseményen készült, az MTI-hez eljuttatott hangfelvételen emlékeztetett: pénteken született döntés az alap felállításáról, hétvégén meghatározták a keret mértékét és kidolgozták az igénybevétel feltételeit, keddtől pedig már lehet igényelni támogatást, illetve kamatmentes hitel formájában a segítséget.

Azt mondta, a pénzügyi segítséggel elsősorban azokat kívánják támogatni, akiknek az ingatlana életveszélyessé, illetve lakhatatlanná vált, ugyanakkor vagy nincs biztosításuk vagy a kár megtérítéséig nem áll rendelkezésükre pénz a helyreállítás megindításához.

Utóbbiak kamatmentes kölcsön formájában juthatnak hozzá a segítséghez - tette hozzá.

Közölte: a támogatási igények keddtől nyújthatók be a város jegyzőjéhez, a kérelmeket késedelem nélkül megvizsgálják. Az elbírálásnál a pénzügyi segítség mértékét illetően a kérelmezők anyagi lehetőségeit is figyelembe veszik - tudatta a polgármester.

Szita Károly emlékeztetett: a múlt szerdán este kitört viharban Kaposváron helyenként 100 kilométeresnél is erősebb óránkénti sebességű szelet mértek, "diónyi, esetenként tojásnagyságú" jégdarabok estek, a vihar jelentős károkat okozott városszerte: fák dőltek ki, épületek, utak, járművek sérültek meg és 209, elsősorban ingatlankárra vonatkozó bejelentés érkezett. Több mint 100 ingatlannál a tető sérült meg.

Helyi hírekKaposvárviharkártalanítás