2024.04.26, Péntek

Újra vízre szállnak a sárkányok Balatonföldváron

hirbalaton.hu

2017.06.23. 11:24

2017. június 24-én immár negyedik alkalommal rendeznek Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokságot a hétvégén Balatonföldváron. A Balatonon ez az egyetlen ilyen típusú verseny.

Hirdetés

16 csapat, több mint 300 versenyző, 43 futam. Számokban így néz ki a verseny, amelyet hagyományosan a Balaton egyik legszebb kikötőjéből indítanak. A mindössze 100 méteres pályán két-két csapat méri össze erejét. Egy-egy futam alig több, mint harminc másodpercig tart, ettől a verseny rendkívül pörgős és látványos – tudta meg a hirbalaton.hu a főszervezőtől.

A versenyre siófoki, tabi, balatonföldvári, fonyódi, balatonboglári, budapesti, budaörsi, törökbálinti, nagykanizsai, somogytúri csapatok neveztek, így joggal mondhatjuk, hogy nem csak a helyieket mozgatja meg ez az esemény- mondta Tar Mihály .

A versenyt, a nagykanzsai Sárkányjárat Sárkányhajó SE, a Balatonföldvári Önkormányzat, a Balatonföldvári Vízisport és Vitorlás Egyesület, a BAHART, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata segítségével rendezik meg 2017. június 24-én délelőtt 10 órától. Eredményhirdetés a tervek szerint 17 órakor várható.

 

Forrás: hirbalaton.hu

KitekintőSomogy megyeBalatonversenyBalatonföldvárSárkányhajó Gyorsulási Bajnokság