2024.04.19, Péntek

Kétnapos konferencia a jog jegyében

mti

2017.03.21. 16:00

Jogi beszélgetések elnevezésen kétnapos konferencia kezdődik csütörtökön, Kaposváron. A beszélgetések fő témái: a jogrend, az igazságosság, a közigazgatás és a jogi képzés aktualitásai.

Hirdetés

A szervezők által az MTI-hez eljuttatott meghívó szerint a huszonötödik alkalommal, a városháza dísztermében sorra kerülő esemény iránt érdeklődők tíz előadást hallhatnak a hazai jogélet neves személyiségeitől.

Csütörtökön Kecskés László, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (PTE-ÁJK) dékánja a jogi képzésnek a jogi kultúra alakításában betöltött szerepéről, Fülöp Sándor ügyvéd, az EMLA Környezeti Management és Jog Egyesület elnöke, a jövő nemzedékek volt országgyűlési biztosa a nemzedékek közötti igazságosságról, Fenyvesi Csaba, a PTE-ÁJK docense a jogászok-jogtanárok, jogtudósok, jogalkotók, jogalkalmazók rendjéről szól majd.

Sárközy Tamás egyetemi tanár, a Magyar Jogászegylet elnöke azt elemzi, hogyan változott meg a jogállam rendje a kockázattársadalomban, Fábián Adrián, a PTE-ÁJK dékánhelyettese, a Nemzeti Választási Bizottság tagja pedig a veszélyek és a biztonság szempontjából vizsgálja meg a közigazgatást.

Pénteken Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke az Alkotmánybíróság tavaly hozott legfontosabb döntéseit foglalja össze, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke Rend-tartás, Darák Péter, a Kúria elnöke Ígéret és szertartás címmel tart előadást.

Belovics Ervin legfőbb ügyészségi tanácsos, büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes "a jogrend és igazságosság" kérdését járja körül, Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke a jogrend "rendellenességei, rendetlenségei" témában osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel.

A Jogi beszélgetések elnevezésű rendezvényt több mint két évtizede, a tavaszi fesztivál egyik programjaként hívta életre az önkormányzat és a hivatásrendek Kaposváron is működő szervezetei, hogy a jogot értők és kedvelők a szakma jeles képviselőinek köszönhetően bővíthessék ismereteiket.

Aktuális2017Kaposvárkonferenciajogi beszélgetések