2024.04.24, Szerda

Ismét együtt ünnepeltek a somogyi vadászok

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.06.13. 12:33

A hivatalos program részeként a Hubertus misét és a kitüntetések átadását követően immár hagyományosan, fogadalmat tettek az ifjú vadászok a Somogy Megyei Vadásznapon.

Hirdetés

Az idén Barcs-Középrigócon megrendezett programot dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

- Amióta közelebbről is megismertem a vadászatot, mint tevékenységet, azóta még jobban tisztelem a vadásztársadalom tagjait. Nemcsak munka, hanem felelősségteljes hivatás is az övék, amelynek során a természettel is különleges kapcsolatba kerülnek – mondta köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott hozzátette: a vadászat területén a Somogy Megyei Kormányhivatal hatóságként számos feladatkörben érintett. Mint kiemelte: Somogy erdőterületekben és vadállományban nagyon gazdag, erre büszkének is kell lenni, viszont ez feladatokat is ró a vadásztársaságokra, a vadászokra és a hatóságokra egyaránt.

A vadászati törvény módosítása kapcsán hangsúlyozta: a tájegységi fővadászok megjelenése fontos a vadászatban. Őket segítő partnernek kell tekinteni, akik a vadászatra jogosultak szakmai munkájához nyújtott támogatásukkal, tanácsaikkal, a jogszabályi előírások betartatásában betöltött szerepükkel nagyot lendíthetnek a vadgazdálkodás színvonalán.

A Somogy Megyei Vadásznap idén sem csupán a szakmabelieknek nyújtott élményt, hiszen ez a rendezvény a vadászati kultúrán, a vadgasztronómián keresztül igyekszik mindig közelebb hozni a civil társadalmat a vadásztársadalomhoz. Ezért is szerveztek idén számos kísérő rendezvényt, többek között solymász- és vadászkutya bemutatót.

 

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

AktuálisSomogy megyegasztronómiavadásztársadalomvadászatSomogy Megyei Vadásznap