2024.03.28, Csütörtök

Idén is fakanalat ragadtak a főzőcsapatok a KÁN-on

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.09.05. 10:42

A Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében immár 8. alkalommal rendezték meg a Vadgasztronómiai Napot a Pannon Lovasakadémián.

Hirdetés

A programon dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is köszöntötte a versenyzőket.

Az eseményen különleges vadétkek készültek, ahol többek között a média képviselői, a Kaposvári Egyetem, a Vadászkamara és a Vadász Szövetség is versenybe szállt az elsőségért. A vadhúsból az indulók kedvükre készíthették el az étkeket, amelyeknek nemcsak az ízét zsűrizték, hanem a tálalását is.

Az esemény megnyitóján dr. Neszményi Zsolt elmondta, hogy fontosak az ilyen események a vadásztársadalom számára, ahol a gasztronómiáé a főszerep. A kormánymegbízott kiemelte, hogy hazánkban Somogy az egyik legnagyobb vadállománnyal rendelkező megye, ahol a vadétkeket is különlegesen készítik. Mint hozzátette: a Kormányhivatal hatóságként is partnerként áll a vadászok mellé.

A főzőverseny megnyitóján prof. dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora, Berend Ferenc, a Somogy Megyei Vadász Szövetség elnöke és Kemenszky Péter, a Vadászkamara megyei titkára is köszöntötte a résztvevőket.

 

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

AktuálisSomogy megye2017KaposvárfőzőversenyKaposvári Állattenyésztési NapokVadgasztronómiai Nap