2024.04.18, Csütörtök

Mintegy háromszáz somogyi óvodás életét könnyíti meg az EON

hirado.hu

2017.09.08. 10:23

Óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON az örömteli évkezdést, az óvodások új életszakaszba lépését. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak; az első csomagokat kedden Kaposváron vehették át a kisgyermekek.

Hirdetés

Már évek óta elkötelezetten támogatja a jövő generációját az E.ON. A vállalat idén is csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” nevű segélyakciójához és amellett, hogy figyelemfelhívó kampánnyal és munkatársi gyűjtéssel segítette annak sikerét, 5 millió forint értékű támogatással is hozzájárult a segélyakció célkitűzéseihez.

Az E.ON ebben az évben a kisiskolások mellett az ovisokra is gondolt. Somogy megyében a kastélyosdombói Családok Átmeneti Otthonában élő ovisok mellett az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjának kisgyerekei, valamint kaposvári családok óvodakezdő gyermekei részesülnek az óvodakezdés gondtalanságát, a gyermekek örömét célzó kezdeményezésből.

„Az iskoláskorú gyermekek mellett az óvodások életében is meghatározó időszak az évkezdés, hiszen sokan közülük ilyenkor kerülnek először közösségbe és itt tapasztalják meg a csapathoz tartozás élményét, itt szereznek akár életre szóló barátságokat. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a fiatal generáció első közösségi élménye örömteli esemény, emlékezetes élmény maradjon mind a szülők, mind a gyerekek számára” – mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

Somogy megyében mintegy háromszáz gyermeket segít a társaság.

„Nem is gondolnánk, hogy mekkora és milyen összetett segítséget jelent az E.ON adománya a kevés jövedelemmel rendelkező családok számára, hiszen az óvodakezdés minden család számára nagyobb kiadással jár. Nagy öröm, hogy Kaposváron 183, Somogy-megyében pedig velük együtt összesen 295 gyermek részesül a felajánlásból, akik a leghátrányosabb helyzetű családokból kerülnek ki. Az adományban megtalálható kézműves eszközök, a gyurma, zsírkréta, festék és színes ceruza; a testnevelési alkalmakhoz szükséges tornazsák, tornacipő, tornaruha, illetve a tisztasági cikkek, mind nélkülözhetetlenek az évkezdéshez.” – nyilatkozta Sipiczki-Szabó Éva a Kaposvári Szociális és Fejlesztő Központ vezetője az óvodakezdő csomagok átadóeseményen, ahol a Segélyszervezet nevében még Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató, a település nevében pedig Borhi Zsombor, alpolgármester mondtak köszönetet az E.ON támogatásáért.

Országszerte összesen 500 óvodakezdő kisgyermekhez jut el az egyenként 10.000 forint értékű csomag, amely a fejlesztési- és sporteszközök mellett mesekönyvet is tartalmaz. Az 5 millió forint értékű óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy megyén kívül a vállalat szolnoki, orosházi, szendrői, miskolci és budapesti óvodások évkezdését is támogatja, hogy az évkezdés ő számukra is igazán örömteli lehessen.

 

Forrás: hirado.hu

AktuálisSomogy megyeóvodások2017E.ONsegélyakcióÖkumenikus Segélyszervezet