2024.04.23, Kedd

Ősszel is számítanak a kerékpárosokra a Balaton déli partján

hirbalaton.hu

2017.09.19. 10:43

A MÁV Start az utószezonban is biztosítja a kerékpárszállítást a Balaton partján, de a mérsékeltebb igények miatt csökkentett kapacitással.

Hirdetés

Hétvégenként továbbra is közlekednek több Balaton-parti vonatban a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik- áll a MÁV Start által a hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményben.

Az ősz beköszöntével kevesebb az utas és a kerékpár is a balatoni vonatokon. A MÁV-START közleménye szerint folyamatosan figyelemmel kísérik a kerékpáros igényeket, és szükség esetén – amennyiben a rendelkezésre álló kocsipark lehetővé teszi – növelik az igénybe vehető kerékpáros férőhelyeket.

A Balaton déli partjára a szeptember 11-től érvényben lévő vágányzár miatt csak Budapest-Déli és Balatonszemes között lehetséges a kerékpárszállítás. A Déliből péntekenként 13.35-kor, 15.35-kor és 17.35-kor, szombatonként pedig 7.35-kor és 9.35-kor indul olyan vonat, amellyel érdemes kerékpárosként utazni. Visszatérésre Siófokról pénteken a 19.03-kor, szombaton a 17.03-kor, vasárnap pedig a 15.03-kor és a 17.03-kor induló vonatokat ajánlja a vasúttársaság.

A kerékpáros csoportok zökkenőmentes utazásának biztosítása érdekében a legjobb megoldás, ha utazási igényüket bejelentik a MÁV-csoport honlapján feltüntetett elérhetőségek valamelyikén: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/csoportos-utazas/utazasszervezok.

 

Forrás: hirbalaton.hu

AktuálisSomogy megyeközlekedésBalatonkerékpárszállítás2017 ősz