2024.06.18, Kedd
Somogyban is becsöngettek: Több rendőr lesz az iskolák környékén
Kép: hirado.hu

Somogyban is becsöngettek: Több rendőr lesz az iskolák környékén

police.hu

2017.09.01. 15:48

A rendőrség a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti.

Az új tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program – amelyet 2008. szeptember 1-jén kezdtek meg a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése érdekében.

A helyi rendőri szervek a tanév megkezdése előtt valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény közvetlen környezetének közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi helyzetét áttekintették és elemezték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve szeptember hónapban – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – kiemelt jelenlétet biztosítanak azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. A két szervezet demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton tesszük közzé. Megyénkben a 2017/2018. tanévben több mint 100 oktatási intézményben közel 90 rendőr kezdi meg iskolarendőri szolgálatát.  „Az iskola rendőre” program keretében tovább folytatódik a „SuliMoped” program, ami tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg (összesen ezer – 8. osztályos általános iskolai – diák képzését jelenti).

 

Forrás: police.hu

AktuálisSomogy megyerendőrségközlekedésbiztonság2017/2018-as tanévbűnmegelőzési program