2024.07.14, Vasárnap

Újabb milliárdos kerékpárút-fejlesztés kezdődhet Kaposváron

mti

2017.09.22. 15:15

Kaposvárról Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel 2019-re.

Újabb milliárdos nagyságrendű kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt: a somogyi megyeszékhelyről Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel 2019-re - jelentette be a város polgármestere pénteken Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Az esemény helyszínéül választott Deseda tóhoz az autómentes napra tekintettel kerékpárral érkező Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta, a Lellére vezető bicikliút az épülő 67-es gyorsforgalmi út melletti szervizúton lesz, a várostól 22 kilométerre található csillagparkhoz vezető szakasz tervezés alatt áll.

A politikus emlékeztetett arra, hogy Kaposvár emellett egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét a következő években a város néhai polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett, 171 milliárd forintos beruházási programja részeként.

A város 24 kilométernyi kerékpárútjához és -sávjához további 16 kilométer épül, a ma még 4 állomásos közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 állomásosra bővül, a jelenlegieken kívül pedig 170 új, tisztán elektromos és több hagyományos kerékpár áll majd a bérlők rendelkezésére - jegyezte meg Szita Károly.

A kaposvári polgármesteri hivatal korábbi tájékoztatása szerint a kerékpáros beruházásokkal további városrészeket, köztük Kaposfüredet és Toponárt is bekapcsolják a kerékpárút-hálózatba, megteremtve annak a lehetőségét, hogy az emberek biciklivel is biztonságosabban juthassanak el munkahelyükre.

Kitértek arra, hogy a két éve működő, Kaposvári tekergő névre keresztelt "közbringarendszer" népszerű a városban, tavaly 16 ezren regisztráltak a kerékpárok használatához.

 

Forrás: mti

kerékpárútAktuálisfejlesztésönkormányzatközlekedésKaposvár2019