2024.04.19, Péntek

Négyszáz vitorlás kap helyet a Balaton legnagyobb kikötőjében

www.sonline.hu

2017.11.13. 14:00

A Bahart célja, hogy 3-5 éves időtávban a balatonföldvári – több mint 400 vitorlásnak helyet biztosító – vitorláskikötőjének szolgáltatás minősége javuljon, s kapacitása tovább bővüljön.

Hirdetés

A társaság közleményében egyebek mellett azt írja: a Balaton legnagyobb kikötőjének vonzerejét éppen a hajózási funkciók, építményi és programelemek, illetve a szabadon bejárható nyitott kikötő alkotják. A cél elérését jelentő kiemelt fejlesztés tervezése megkezdődött, a megvalósítás feltétele pedig a saját, hazai és uniós források rendelkezésre állása lesz.

 

 
 

 

– A beruházások után a települési turisztikai forgalom további növekedése, a foglalkoztatás erősödése, a város felé befizetett adók emelkedése egyaránt prognosztizálható – hívta fel a figyelmet a Bahart Zrt. – A tervezett fejlesztés a jelenlegi szabad strandra vonatkozóan semmilyen korlátozást sem tartalmaz, így az eredeti funkciójában tud tovább működni. A fejlesztés alapvetően a Bahart tulajdonában álló, jelenleg gazos-füves-bokros-nyárfás, funkció nélküli területet érinti. A tervezett beruházás központi eleme egy komplex funkciókat biztosító színvonalas, egyszintes kiszolgáló épület létrehozása, amely egyszerre képes a személyhajózás, a vitorlázás és a település turisztikai igényeit kielégíteni.

A Bahart kitért rá: a tervezett beruházás engedélyeztetése során a tervdokumentációkat több mint tíz különböző szakhatóság véleményezi.

AktuálisBalatonBalatoni Hajózási Zrt. Bahartvitorlás kikötő