2024.03.28, Csütörtök

A magyar kultúra napja - Koncertek és kiállítások Somogyban

MTI

2018.01.19. 13:48

Koncerteket, kiállításokat és egyebek mellett könyvbemutatókat is tartanak a magyar kultúra napja alkalmából a hét végén és a jövő héten Somogy megyében.

Hirdetés

A szervezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy Kaposváron, a Takáts Gyula Megyei Városi Könyvtárban már csütörtökön sor került a Civilek a magyar kultúra napján elnevezésű eseményre, amelyen az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanulónak műsorát láthatták, hallhatták az érdeklődők.

Zamárdiban az Ad Libitum Kamaraegyüttes ad koncertet szombaton 16 órától a helyi közösségi házban Ízelítő 1000 évnyi zenénkből címmel, ugyanekkor Balatonlellén, a helyi a művelődési házban Somogyváry Ákos, az Erkel Ferenc Társaság elnöke tart előadást Erkelről.

Siófokon hátfőn 18 órától az Egerszegi Akusztik Zenekar egyedi hangvétellel, népzenei hangszerelésben ad elő megzenésített József Attila-, Nagy László-, Hell István-verseket és prózai műveket a város kulturális központjának kávéházában. A Fonyódi Kulturális Központba e napon 17 órától az Esztrád Színház hozza el az "Aki a múltba tekint, az a jövőbe lát" című produkcióját.

Marcaliban, a kulturális központban a helyi könyvtár és múzeum tart ünnepséget hétfőn 17 órától, az eseményen megnyitják a 2007-ről jelentjük! című kiállítást, s emellett bemutatják Szaka Zsolt Marcali - Egy kis város a Balaton hátterében című könyvét.

Tabon, a helyi művelődési központban hétfőn nyit a Mozaik művészet Bene Zsolttal című, február 2-ig látható kiállítás, 17 órától Orbán Erika író könyvbemutatójára várják a közönséget. Kedden a Roxinház Süsü a sárkány című gyermekelőadását, szerdán reggel 9 órától magyar filmeket lehet megnézni.

Városi ünnepséget szerveznek hétfőre Barcson és Csurgón is, utóbbin a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium diákjai adnak műsort, s megtekinthető a Somogyi Hírlap sajtófotó-kiállítása.

AktuálisSomogy megyekiállításkoncertA magyar kultúra napjaTakáts Gyula Megyei Városi Könyvtár