2024.04.26, Péntek
Nemzetközivé válik a Kaposvári Egyetem biológiai versenye
Kaposvári Egyetem - Facebook

Nemzetközivé válik a Kaposvári Egyetem biológiai versenye

ke.hu

2018.03.13. 17:55

Rekordszámú, háromszázharminc diák mérte össze tudását a X. Fodor József Országos Biológiai Versenyen a Kaposvári Egyetemen. A megmérettetés elindult a nemzetköziesedés útján, a cél, hogy az egész Kárpát-medencét bekapcsolják a programba.

Hirdetés

A megmérettetést a Somogy Megyei Műszaki és Természettudományos Szakemberek Közhasznú Egyesülete és a Kaposvári Egyetem évek óta közösen szervezi meg. Pénteken, az Auditóriumban először Dr. Borbély Csaba, főszervező köszöntött a diákokat. Majd Dr. Bokor Árpád az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánhelyettese, valamint Dr. Szigeti Orsolya Gazdaságtudományi Kar dékánja szólt a fiatalokhoz, figyelmükbe ajánlva az egyetem képzéseit.

A Fodor József Országos Biológiai Verseny nem csupán egy egyszerű megmérettetés, hanem egyfajta felkészülés az érettségire. Talán ennek is köszönhető, hogy egyre népszerűbb a fiatalok körében, idén rekordszámú nevezés született. 23 város 34 középiskolájának 330 tanulója érkezett az egyetemre – mondta el Dr. Borbély Csaba, egyetemi docens, a verseny egyik főszervező. A 10 éve még negyven fővel induló verseny mára a nemzetköziesedés útjára lépett. Idén először ugyanis 32 vajdasági fiatal is megkapcsolódott a versenybe. „Fontos, hogy nyissunk a határon túli magyar fiatalok felé, épp ezért a cél, hogy az egész Kárpát-medencére kiterjesszük a versenyt” – fogalmazott Dr. Borbély Csaba.

A tesztírást követően a felkészítő tanárokat és diákokat egyaránt állófogadás várta. Az eredményhirdetés március 23-án lesz, a tanulók ezúttal is értékes nyereményeket vehetnek majd át.

Az esemény szervezői Dr. Borbély Csaba a SOMTESZ elnöke és Dr. Kőműves Zsolt, a verseny alapítója, a SOMTESZ alelnöke.

Galéria

AktuálisKaposvári EgyetemKaposvárbiológiai versenyFodor József Országos Biológiai Versenyentesztírásfelkészülésérettségi