2024.04.25, Csütörtök

Egész Kaposvárt megmozgatja a II. KE Cross Run

ke.hu

2018.04.04. 15:30

Új, a korábbinál is izgalmasabb és nehezebb pálya készül a II. KE Cross Runra – hangsúlyozta Szerb György versenyigazgató csütörtökön, a Kaposvári Egyetemen tartott sajtótájékoztatón. Kaposvár egyetlen terep akadályfutó versenyére eddig közel 300-an nevezetek, így a résztvevők száma biztosan meghaladja majd a tavalyit. Jelentkezni április 5-ig lehet!

Hirdetés

„Jól látszik, hogy a tavaly először megszervezett KE Cross Run kinőtte magát, ez pedig megmutatkozik a nevezések számában is”

hangsúlyozta köszöntőjében Prof. Dr. Végvári György a Kaposvári Egyetem stratégiai- és oktatásfejlesztési rektorhelyettese. A jelentkezők száma már most megközelíti a háromszázat, tavaly összesen ennyi versenyző teljesítette a távot.

„A sikert mutatja az is, hogy a terep akadályfutás bekerült a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség hivatalos sportágai közé. Így április 14-én magyar bajnokokat is avatnak majd a KE Cross Runon”

erről már Szerb György beszélt a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A versenyigazgató elárulta: egy teljesen új, a tavalyinál még izgalmasabb pálya készül, nehéz, de teljesíthető akadályokkal. A rendezvényt ezúttal is a Magyar Honvédséggel közösen szervezi meg a Kaposvári Egyetem.

„Lesz kifejezetten katonai akadály is, de erről nem árulhatunk el többet, legyen meglepetés”

mondta Nevelős László alezredes. Horvát Jenő őrnagy pedig arról beszélt: különböző alakulatok is bemutatkoznak a versenyen és lesznek kísérő programok is, hiszen nem titkolt cég a katonai hivatás népszerűsítése a fiatalok körében.

Kaposvár egyetlen terep akadályfutó versenyét a város vállalkozásai is magukénak érzik. Így azon túl, hogy csapataikkal részt vesznek a megmérettetésen, komoly mintegy 1 millió forintos szponzori támogatást is nyújtanak a szervezéshez.

A megmérettetésre dr. Borbás Zoltán kancellár, fővédnök jóvoltából a Kaposvári Egyetem minden munkatársa és hallgatója ingyenesen nevezhet az április 5-i határidőig.

Galéria

AktuálisKaposvári EgyetemKaposvárKE Cross Runakadályfutó verseny