2024.06.20, Csütörtök
Szociális tűzifaként osztaná ki az R67-es út építésénél kitermelt fa egy részét Kaposvár
Pixabay - illusztráció

Szociális tűzifaként osztaná ki az R67-es út építésénél kitermelt fa egy részét Kaposvár

MTI

2018.04.26. 11:44

Szociális tűzifaként hasznosítaná az R67-es gyorsforgalmi út építésénél kitermelt faanyag jelentős részét Kaposvár, az erről szóló előterjesztést csütörtökön fogadta el a város közgyűlése.

A határozat szerint a somogyi megyeszékhely önkormányzata kezdeményezi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél a Kaposvár és az M7-es autópálya közötti autóútnak a Kaposfüred-Látrány szakaszán kitermelt 922 köbméter fa térítésmentes önkormányzati tulajdonába adását. A város a fa hasogatására és a rászorulókhoz juttatására az idei költségvetéséből 9 millió forintot fordít, amely a fele annak, mintha e mennyiséget piaci áron vásárolná meg.     

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a testület ülésén hangsúlyozta: Kaposvár évente 300 család tűzifához jutását segíti pénzzel, faanyaggal. A vagyonkezelőtől igényelt mennyiség több mint két évig biztosítaná a szociálisan rászorulók ilyen jellegű támogatását.

A 46 kilométer hosszú, mintegy 130 milliárd forintba kerülő R67-es gyorsforgalmi út építése 2017 őszén kezdődött, a munka során kitermelt faanyagból 837 köbmétert már értékesített a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

AktuálisKaposvárszociális tűzifaR67-es gyorsforgalmi út