2024.03.29, Péntek

Rekordszámú nevezés érkezett a kaposvári Junior Lovastorna Európa-bajnokságra

ke.hu

2018.07.16. 17:53

13 ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus 1-5. között Kaposvárra a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia az 1996-os, 2007-es és 2014 –es kontinensviadal valamint a tavalyi nagy sikerű Póni Eb után ismét egy nívós nemzetközi versenyek ad otthont.

Hirdetés

39 női, 19 férfi, 11 páros versenyző és 11 csapat nevezett a kaposvári megmérettetésre, amely rekordnak számít a junior Eb-k történetében. Magyarország mellett további tizenkét ország fiataljai mutatják meg tudásukat augusztus 1-5. között a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémián. Így Németország, Hollandia, Ausztria, Finnország, Svédország, Olaszország, Nagy-Britannia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Dánia és Csehország ifjú lovastornászait is láthatja majd a nagyközönség.

Kaposvárt – az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is diadalmaskodó – Király Ákos képviseli majd.

A Junior Európa-bajnoksággal párhuzamosan egy nívós nemzetközi lovastorna versenynek is otthon ad a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia. A szakágban különös jelentősége van a megmérettetésnek, hiszen a sportolók számára ez az utolsó esély, hogy kvalifikációt szerezzenek az őszi tyroni Lovas Világjátékokra.

AktuálisSomogy megyeKaposvári EgyetemKaposvárPannon LovasakadémiaJunior Lovastorna Európa-bajnokság