2024.04.24, Szerda

Társasházak pályázhatnak felújításra Siófokon

siofok.hu

2018.07.25. 18:15

2018. szeptember 30-ig pályázhatnak Siófokon a társasházak lakóközösségei a társasházak energia-megtakarítást eredményező külső hőszigetelésére, ezen lakóépületek gépészeti rendszereinek, felújítására, korszerűsítésére, illetve közös tereinek nyílászáró cseréjére.

Hirdetés

A pályázatra az 1995 előtt épült, a vasúttól délre található, felújítási alapképzéssel legalább 1 éve rendelkező társasházak lakóközösségei nyújthatnak be pályázatot.

A pályázati támogatásból lehetőség nyílik a homlokzatok és födémek hőszigetelésére, az épületgépészeti rendszerek korszerűsítésére, felújítására, valamint a közös terek nyílászáróinak energia- megtakarítást eredményező felújítására, cseréjére.

A társasház felújítási program keretében az Önkormányzat a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 40%-át nyújtja a nyertes pályázóknak. A megítélt önkormányzati támogatás a társasházak segítése érdekében előfinanszírozott is lehet, annak érdekében, hogy a banki hitelügyintézés során a támogatás önerőként is felhasználható legyen. A támogatás 100%-os kiutalása a beruházás 80%-os készültségi fokánál válik lehetségessé a műszaki ellenőr teljesítés igazolásának bemutatásával.

Siófok város képviselő testületének kifejezett célja, hogy olyan támogatást nyújtson a lakóközösségeknek, ami nem állami támogatáshoz kötött. A városvezetés elkötelezett a környezetvédelem fontossága, a károsanyag-kibocsájtás csökkentése, valamint az energia-megtakarítás mellett.

A társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására vonatkozó pályázat feltételeiről az alábbi linken tájékozódhatnak:

https://www.siofok.hu/hu/palyazat-adatai/palyazati-felhivas-tarsashazak-szamara

AktuálisSomogy megyepályázatfelújításkorszerűsítéstársasház Siófok