2024.04.20, Szombat

Pályaválasztási rendezvénysorozat kezdődött Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.10.18. 16:00

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott nyitotta meg a 2018. évi Pályaválasztási Konferencia nyitórendezvényét, a GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia Programértékelő konferenciát, továbbá az azt követő kétnapos Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót 2018. október 17-én, a Somogy-Flandria Inkubátorházban.

Hirdetés

A konferencián köszöntőt mondott Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő és Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke is.

A nap folyamán a konferencia résztvevői előadást láthattak és hallgathattak meg „A szakképzés jövője” címmel Szűcsné Szabó Katalintól, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Felnőttképzési Főosztály vezetőjétől, „Az ifjúsági garancia projekt Somogy megyei megvalósítása, eddig elért eredményei” címmel Simonné Hornyák Valériától, a kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetőjétől, „A Kaposvári Szakképzési Centrum képzési kínálata a munkaerőpiaci igények és innováció tükrében” címmel, Csiba Ágotától, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatójától, a „A SKIK pályaorientációs szolgáltatásai, fiatalok az elsődleges munkaerőpiac küszöbén” címmel Mayer Judittól a  szakképzési vezető, Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetőjétől, és a „Fiatalok felnőttképzésének gyakorlati tapasztalatai” címmel Solymosi Viktortól, a Magyar Tréning Oktatási Központ ügyvezetőjétől.

 

 

A konferenciát követő két napon a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében kerül megrendezésre 2018. október 18. 09:00-17:00 óráig és 2018. október 19. 09:00-14:00 óráig a „Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató”, ahol Somogy megye középfokú oktatási intézményei, egyetemi karok, valamint pályaválasztást segítő szervezetek várják a továbbtanulás előtt álló, általános iskolai diákokat, tanáraikat, kísérőiket.

AktuálisSomogy megyeKaposvárpályaválasztás