2022.01.18, Kedd

Roadshow a büntetés-végrehajtás jegyében Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.10.27. 16:00

Dr. Neszményi Zsolt nyitotta meg a 2018. október 27-én a büntetés-végrehajtás roadshow-jának 3. állomását a Kaposvár Plazaban.

Hirdetés

A kormánymegbízott hangsúlyozta a munkaerőpiac bővülését, a büntetés-végrehajtás berkein belül történő elhelyezkedés lehetőségeit is, amelyhez támogatást ad a kormányhivatal is, hiszen a foglalkoztatási szakemberek által szervezett karriernapokon, pályaválasztási napokon a büntetés-végrehajtás is mindig jelen van.

Az érdeklődőket köszöntötte és tájékoztatta a program részleteiről Orosz Zoltán bv. alezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője és Nagy István bv. alezredes, a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka is.

A büntetés-végrehajtási szervezet – ahogy már a 3. állomás Kaposváron is mutatja - országos ismeretterjesztő programot indított útjára, amelynek célja, hogy reálisabb képet adjon a büntetés-végrehajtás munkájáról, valamint lerombolja a fogvatartottakat és dolgozókat egyaránt érintő sztereotípiákat.

A következő időszakban, az ország nagyvárosaiban, valamint a fővárosban olyan rendezvényeket tartanak a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyeken az oda látogatók bepillantást nyerhetnek a börtönök világába, illetve tájékoztatást kapnak a börtönökben zajló rendvédelmi és reintegrációs tevékenységről. Bemutatják a bv. szervezet múltját és jelenét, a különböző szolgálati ágakat, valamint a szakmai feladatokat.

A roadshow harmadik állomása színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállításával várja a látogatókat.

A roadshow keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a büntetés-végrehajtás arculatával és akár jelentkezhetnek is a szervezethez, erről a következő link alatt olvashatnak http://bv.gov.hu/toborzas.

 

Galéria

AktuálisSomogy megyeKaposvárroadshowBVOP