2022.01.18, Kedd
Sikeresen levizsgáztak a tűzoltásvezetők Kaposváron
somogy.katasztrofavedelem.hu

Sikeresen levizsgáztak a tűzoltásvezetők Kaposváron

somogy.katasztrofavedelem.hu

2018.10.18. 18:28

Hét önkéntes tűzoltó vizsgázott le az elmúlt két hónap során elsajátított ismeretekből a mai napon, Kaposváron. A 144 órás, elméleti és gyakorlati oktatásból álló tanfolyamon az igali, a látrányi, a mikei, valamint az ádándi önkéntes tűzoltó egyesületek tapasztalt tűzoltói vettek részt.

Hirdetés

A képzés megszervezésével a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak az volt a célja, hogy az önkéntesek elsajátítsák az alapvető tűzoltásvezetői, mentésvezetői feladatok biztonságos és szakszerű végrehajtását, felelevenítsék, bővítsék a korábban tanult tűzoltás-taktikai ismereteket, valamint elsajátítsák az alapirányítás során alkalmazandó szakmai elveket.

A mai vizsgán a tesztlap kitöltését követően a gyakorlatban is bizonyították felkészültségüket az önkéntesek. Három szituációs feladatban kellett helytállniuk a tűzoltásvezetőknek: közlekedési balesetnél, gépjárműtűznél és egy garázsban keletkezett tűz oltásánál hajtották végre a mentési feladatok irányítását.

 

 

A sikeres vizsgát követően Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese gratulált a résztvevőknek. Az ezredes kiemelte, azzal, hogy hét fővel nőtt a tűzoltás vezetésre jogosult önkéntesek száma, tovább erősödött Somogy megye tűzvédelme, egyúttal a végzettség megszerzése további fejlesztést tesz lehetővé.

AktuálisSomogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságtűzoltókKaposvárvizsgaönkéntes