2024.03.28, Csütörtök

„Út a munkaerőpiacra” értékelő konferenciát tartottak Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2018.11.29. 14:00

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott nyitotta meg a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű projekt értékelő konferenciát 2018. november 29-én, a Somogy-Flandria Inkubátorházban.

Hirdetés

A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a projekt jelenleg „félidőben jár” és a konferencia kiváló alkalom az eddig elértek eredmények értékelésére és tapasztalatcserére. A kormánymegbízott ismertette a GINOP program részleteit, továbbá kiemelte a felelős foglalkoztatás fontosságát. Még mindig vannak tartalékok a munkaerőpiacon, többek között az inaktívak, a közfoglalkoztatottak és a kisgyermekes anyák, akiket segíteni kell a „visszajutásban”, valamint a munkaerőpiacra kilépő fiatalokat is támogatni kell.

Köszöntőt mondott Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő és Tardi Tamás, a megyei közgyűlés alelnöke is.

 

 

A képviselő kiemelte, hogy jelenleg Magyarországon 4,5 millió ember nem dolgozhatna a munkába állást segítő  projektek nélkül. Hangsúlyozta a foglalkoztatottság és a munka fontosságát.

 

 

Az alelnök elmondta, hogy a megyei önkormányzat a kormányhivatallal karöltve paktum keretében tevékenykedik a foglalkoztatottság területén, amely ezidáig hatékonynak bizonyult.

A konferencia résztvevői előadást láthattak és hallgathattak meg a GINOP 5.1.1. Program megvalósításának országos eredményeiről Ruszka Zsolttól, a Pénzügyminisztérium tervezési szakreferensétől, a projekt megyei megvalósításáról és az eddig elért eredményekről  Pressingné Bánkuti Ágnestől, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci és Alapkezelő osztályának vezetőjétől, a nők munkaerőpiaci lehetőségeiről a vidéki térségben címmel Pirka Mátyástól, az „ALTERNAÍV” Egyesület elnökétől, végül egy ügyfél és egy a program keretében támogatásban részesülő munkáltatótól.

 

 

 

Galéria

AktuálisKaposvármunkaerőpiacSomogy-Flandria Inkubátorház