2024.04.24, Szerda
X. Fonyódi Kolbászfesztivál! – Télen is teltház a Balatonon
Fonyódi Kolbászfesztivál - Facebook

X. Fonyódi Kolbászfesztivál! – Télen is teltház a Balatonon

fonyod.hu

2019.01.14. 19:00

Fonyód februárban ismét megmutatja, hogy télen-nyáron tökéletes úti cél, sőt ilyenkor sokkal családiasabb a hangulat. Van idő beszélgetni a vendéglátóinkkal, találkozni a nyári ismerős arcokkal.

Hirdetés

A fonyódiak ezeket az alkalmakat sohasem bízzák a véletlenre. Fonyódon, február elején szinte kolbászból lesz a kerítés. De ne szaladjunk ennyire előre! A rendezvény eddigi története során közel 500 csapat, baráti társaság, egyesület, önkormányzat, gyúrta és készítette a tekeredő kolbászokat a sportcsarnokban és izgult végig az eredményhirdetésen, hogy az arany, ezüst és bronz kategóriás díjak kihez fognak kerülni. A Fonyódi Kolbászfesztivál hagyományt teremtő céllal 2010-ben lett első alkalommal megrendezve. A sikerét igazolja, hogy azóta közel félezer csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságaikat a nagyközönség részére. Még a hazai kolbászcsászárság fellegvárából, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek. Az ország minden tájáról és határainkon túlról is ellátogattak a Balaton partjára a szakértő kolbásztöltők. A Balaton legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál 2019-ben is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. 
2019. február 8. és 10. között a Fonyód Városi Sportcsarnokban 10. alkalommal kerül megrendezésre ez az egyedülálló jubileumi gasztronómiai és kulturális rendezvény. A hosszan tekeredő kolbászokon és túlcsorduló pálinkákon kívül a program kiváló színvonalát még remek és szórakoztató előadások, néptánc és népzenei bemutatók, hazai és nemzetközi könnyűzenei előadók és koncertek garantálják. A színpadi programokban sem fognak csalódni az érdeklődők, hiszen hazai és nemzetközi sztárok szórakoztatják őket. Fellép a Republic, a Delta, Náksi Attila, Vastag Csaba a TNT, a kilencvenes évek közkedvelt együttese a Desperado. A legnagyobb név a fellépők között a német dance-formáció a Master Blaster koncertje lesz, akik a kétezres évek elején szereztek nemzetközi hírnevet.

Az esemény évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, mely osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében. Ezen felbuzdulva a 2019-es évben Február 10-én 11:00 órakor – reményeink szerint kibővítve az eddigi részt vevők körét- ismét megrendezzük a nemes vetélkedést. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő balatoni települések fellépői, produkciói adják. Így egy helyszínen megtekinthetjük a Balaton kulturális értékeit is. 
Az elmúlt években nagy sikert aratott a résztvevők és a látogatók között a települések versengése, amely a 2015 évi elindulása óta üde színfoltja a fesztiválnak. 2016-os évben nagy sikert aratott Fonyód és Badacsony közötti kapcsolat kolbásszal történő jelképes megteremtése, az M1 élő bejelentkezésének köszönhetően. Figyelemfelkeltő produkcióként a települések csapatai a 2018-as évben körbe töltötték a Balatont kolbászból, amely szimbolizálja, hogy a Balaton minket mindig, télen és nyáron is összeköt. 
Várunk Fonyódon, télen-nyáron, interjúra, kóstolni, eseményeinkre.

A rendezvényünkről  minden híradást megköszönünk!

A 2019-es kolbászfesztivál részletes programja itt érhető el.

AktuálisSomogy megyeBalatonFonyódi Kolbászfesztivál