2024.04.20, Szombat
Kaposváron is megrendezték a Duo-Day-t
Somogy Megyei Kormányhivatal

Kaposváron is megrendezték a Duo-Day-t

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.05.25. 08:00

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület közös szervezésében 2019. május 22-én tartották a Duo-Day – Neked munka, nekem álom! kampánynapot.

Hirdetés

Hazánk idén már ötödik, Somogy megye pedig harmadik alkalommal vesz részt a programban, amelynek célja, hogy a jelentkező fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek megismerkedhessenek azzal a munkakörrel, amelyről mindig is álmodtak. Az elmúlt két évhez hasonlóan a kezdeményezés idén is országos lefedettséggel, részvétellel valósul meg. A Salva Vita Alapítvány konzorciumi partnereivel, így többek között a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel valamennyi megyében megszervezi ezt a különleges nyílt napot.

Somogy megyében több mint 20 jelentkező közül választották ki azt a 12-t, akiknek a mai napon lehetőségük volt kipróbálni magukat az álommunkakörben.

Simonné Hornyák Valéria a sajtótájékoztatón kiemelte: hazánkban országos szinten 2010 óta több mint duplájára emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája, a térségben ez az arány pedig közel 19%. A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője hozzátette: szívesen állunk olyan programok és kezdeményezések mellé, amelyek újító példával, jó ötlettel szolgálnak mindenki számára. A Duo Day program a segítő szándék mellett megmutatja, hogy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása több szempontból is értéket teremt – egészítette ki.

 

 

Horváth Anikó Katalin, a Kaposvári Járási Hivatal Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának vezetője elmondta: szervezeti egységünkhöz a tavalyi esztendőben 171 munkaerőigény érkezett 352 álláshelyre, illetve 599 fő sikeres elhelyezkedésében tudtunk közreműködni. Célunk pedig a munkáltató és a munkavállaló egymásra találásának segítése a jövőben is – fűzte hozzá.

 

 

Strómájer Gábor szerint a Neked munka, nekem álom! kezdeményezés hozzájárulhat a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek integrációjának megvalósulásához, és igazán nagyszerű álmok teljesítésére van lehetőség a programban. A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület Somogy megyei vezetője hangsúlyozta: az elmúlt hónap tapasztalatai alapján a megkeresett munkáltatók nyitottak voltak a jelentkezők fogadására, ezáltal a résztvevőknek lehetőségük volt kipróbálni magukat zsoké, rendőr, ápoló, csomagoló, eladó, árufeltöltő, szakács, rádiós műsorvezető, számítógép szerelő, számítógép programozó munkakörökben is.

 

 

Fábián Balázs elmondta: a kezdeményezés megvalósulását cégük már a kezdetektől fogva támogatja. A VIDEOTON ügyvezető igazgatója kiemelte: a vállalat maga is figyelmet fordít a fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességű személyek integrációjának segítésére, és teljes értékű kollégának tekintik őket.

 

 

A Duo Day – Neked munka, nekem álom! program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Pénzügyminisztérium koordinációja mellett valósul meg. A Salva Vita Alapítvány a kezdeményezést a közreműködő partnerek segítségével – Somogy megyében a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel – juttatja el az ország különböző részeibe.

Az Egyesület kiemelt szerepet tölt be a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások biztosításában, mivel hazánkban már közel 40 helyszínen elérhetők, amelyről az alábbi linkre kattintva kaphat bővebb tájékoztatást: www.mpme.hu

AktuálisDuo DayKaposvárSomogy megyeNeked munka, nekem álom!