2024.04.17, Szerda
A somogyi kistérségek már az önkormányzati választásra készülnek
Somogy Megyei Kormányhivatal

A somogyi kistérségek már az önkormányzati választásra készülnek

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.06.19. 21:00

Idén is megrendezték a Kaposvári Kistérségi Szakmai Napok című rendezvényt, amelynek középpontjában ezúttal a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választása állt.

Hirdetés

A meghívott települési vezetőket Lőrinczné Kiss Ilona, a Kaposvár Környéki Belső Ellenőrzési Önkormányzati Társulás elnöke, valamint a kormányhivatal képviseletében Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna igazgató köszöntötte.

 

 

Az immár hagyományszerű rendezvény célja – mindazon túl, hogy a települési vezetőket foglalkoztató aktuális kérdésekre tájékoztatást, szakmai útmutatást adjon – az együttműködés szorosabbá tétele, a tapasztalatok kicserélése – mondta Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna.

A rendezvény napirendi pontjai a második félév kiemelt feladatával, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásával kapcsolatosak, ugyanis számos kérdésben a kormányhivatal nyújthat szakmai segítséget.

 

 

A Somogy Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Bek Melinda törvényességi referenstől hallhattak hasznos információkat a közterület-használat és plakátkihelyezés önkormányzati szabályozásáról. Simonné Hornyák Valéria, a foglalkoztatási főosztály vezetője a közfoglalkoztatás jelenéről és jövőjéről tartott interaktív előadást.

A települések vezetői a két nap folyamán a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásával kapcsolatos választási feladatokról, önkormányzatokat érintő aktualitásokról, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatairól és a Központi Állami Beruházás Ellenőrzési Rendszerről (KÁBER) kaptak hasznos információkat.

Aktuálisönkormányzati választásSomogy megyeKaposvári Kistérségi Szakmai Napok