2024.03.28, Csütörtök
Éjjel emelték be a kaposvári intermodális csomópont egyik új elemét
Fotók: Spielmann Zoltán/magyarepitok.hu

Éjjel emelték be a kaposvári intermodális csomópont egyik új elemét

kaposvarmost.hu, magyarepitok.hu

2019.07.26. 13:17

A régi felüljáró helyett gyalogos és kerékpáros forgalomra is alkalmas hidat, valamint járdákat, több körforgalmat és számos parkolóhelyet alakít ki a Swietelsky.

Hirdetés

A Swietelsky Magyarország Kft. az éjszaka folyamán emelte be a Kaposvári Közlekedési Központ új gyalogos- és kerékpáros hídjának első elemét. A helyszínen lapunk fotósa is dokumentálta a folyamatot. Kiderült továbbá az is, hogy a hídelemeket egy 250 tonnás, valamint egy 500 tonnás daru segítségével emelik be a helyükre. A jelenlegi munkálatokat vágányzár mellett a vasúti pálya felett végzik, így természetesen a közutakon éjszaka közlekedő személyeket ez a munkafolyamat nem fogja zavarni.

A képre kattintva galéria nyílik!

A hídelemek beemelésével gyakorlatilag még a héten befejeződik a híd kialakításának legelső szakasza - mondta el L. Balogh Krisztina, projektvezető a kaposvarmost.hu-nak.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a kivitelező Swietelsky Építő Kft. képviselői által jegyzett megállapodás által 2019 végére olyan építkezések valósulhatnak meg a városban, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés, szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület. 

Mi épül a beruházásban?

Egy régi felüljáró helyett gyalogos és kerékpáros forgalomra is alkalmas hidat, valamint járdákat építenek, több körforgalmat, számos parkolóhelyet alakítanak ki. Egy helyre kerül a helyi és a távolsági autóbuszok állomása, és közös peronja lesz a vasútállomással a könnyebb átszállás érdekében.

A teljes híd 8 méter széles és több mint 200 méter hosszú lesz, a Petőfi tértől egészen a Kapos partjáig ér majd el. Mindezek mellett a busztársaságok új, közös forgalmi irodájánál liftekkel segítik majd az idősek és a mozgássérültek közlekedését, valamint rámpákat és lépcsőket is kialakítanak.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.AktuálisKaposvárintermodális csomóponthídfelújítás