2024.04.25, Csütörtök
Először indult katasztrófavédelmi ifjúsági tábor Balatonföldváron
Somogy MKI

Először indult katasztrófavédelmi ifjúsági tábor Balatonföldváron

somogy.katasztrofavedelem.hu

2019.07.17. 13:16

A hagyományteremtés szándékával, első alkalommal nyitotta meg kapuit június végén a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor a balatonföldvári NARO Campingben. A táborban négy héten keresztül, heti váltásokban összesen csaknem száz 10 és 14 év közötti gyerek tud kikapcsolódni és nyaralni.

Hirdetés

A szervezők a balatoni fürdőzés mellett kirándulással, rossz idő esetére pedig változatos beltéri programokkal készültek a fiatalok szórakoztatására. A Somogy megyei tűzoltók pedig bemutatóval, és tűzvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztő foglalkozásokkal színesítik a táborozók napjait.

 

A nyári időszakban a katasztrófavédelem munkatársai számára komoly segítséget jelent a balatoni tábor, hiszen amíg ők dolgoznak, gyermeküket kulturált környezetben, biztonságban tudhatják. A táborozók felügyeletét a tábort vezető tanárok mellett önkéntes szülők és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói biztosítják.

A Gazdasági Ellátó Központ által nemrégiben felújított kempingben a gyermekek a Hotel Jogar által biztosított étkezésekkel pótolhatják a játék és fürdőzés közben elhasznált energiát, majd a nap végén a négy személyre berendezett sátrakban pihenhetik ki a fáradalmakat.

Galéria

Aktuáliskatasztrófavédelemifjúsági táborSomogy megyeBalatonföldvárNARO Camping