2024.04.26, Péntek
Átadták a várdai háziorvosi rendelőt
kormanyhivatal.hu

Átadták a várdai háziorvosi rendelőt

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.09.06. 13:00

Átadták a „Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken” című (TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00023) pályázat keretében felújított háziorvosi rendelőt és védőnői tanácsadó épületet.

Hirdetés

A megjelenteket Varga András polgármester köszöntötte, aki röviden ismertette, hogyan jutottak el az elképzelésektől a megvalósulásig.

 

 

Dr. Neszményi Zsolt szintén a kistelepülések fejlesztéséről, mint kormányzati célról beszélt. A kormánymegbízott kiemelte a közösség erejének fontosságát, amelyhez az ilyen intézmények jelentős mértékben hozzájárulhatnak. Dr. Neszményi Zsolt hangsúlyozta a védőnői munka jelentőségét, valamint az édesanyák és gyermekeik megfelelő körülmények között való ellátásának fontosságát is.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a Területi- településfejlesztési Operatív Program (TOP) részleteit ismertette, Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője pedig az itt élők számára fontos beruházásként emelte ki a fejlesztést.

 

 

Az átadás zárásaként a polgármester, a kormánymegbízott, a közgyűlés elnöke és az országgyűlési képviselő egy nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta a várdaiaknak az új rendelő épületét.

AktuálisVárdaSomogy megyeorvosi rendelő