2024.04.20, Szombat
Kézműves táborozók alkotásait állították ki Siófokon
siofok.hu

Kézműves táborozók alkotásait állították ki Siófokon

siofok.hu

2019.09.24. 08:00

Kicsi indiánok nagy tettei címmel nyílt kiállítás a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola kézműves táborában készült alkotásokból szeptember 20-án a BRTK Könyvtár Gyermekrészlegén.

Hirdetés

A siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában immár három évtizedes hagyománya van annak a nyári kézműves tábornak, melyet az iskola rajztanára, Hetényi Zsuzsanna indított útjára, és vezet azóta is. Az évek során más pedagógusok is segítették munkáját, az utóbbi években Bontovics Andrea tanítóval működtetik közösen a tábort. A nyári kézműves tábor azzal a céllal jött létre, hogy a gyerekeket különböző kézműves technikákkal ismertesse meg, minden évben visszatérő az agyagozás, de a tanulók a bőrözés, a rézdomborítás, a batikolás és a szövés technikáit is elsajátítják. A tematika évről évre változik, idén az indián népcsoportok népművészetében mélyedhettek el a diákok. A táborozók a kézműves foglalkozások mellett minden évben kulturális programokon, hajókiránduláson vesznek részt.

A tábor során, a gyerekek által készített alkotásokból időközönként kiállítás is nyílik. Szeptember 20-án a tavalyi és az idei tábor résztvevőinek munkáiból nyílt tárlat a BRTK Könyvtár Gyermekrészlegén. A megnyitót a köszöntők mellett a gyerekek zenés, verses, táncos előadásai színesítették. A kiállítás október 31-ig látogatható.

Galéria

Aktuáliskézműves tábor SiófokSomogy megyekiállításVak Bottyán János Általános Iskola