2024.04.20, Szombat
Siófokon nincs vége a nyárnak
hellosiofok.hu

Siófokon nincs vége a nyárnak

hellosiofok.hu

2019.09.01. 22:35

Habár a naptár szerint már lassan vége, Siófokon továbbra is tart a nyár. A Nagystrand a jó időre tekintettel egészen szeptember 15-éig nyitva áll, emellett számos családi, sport- és gasztroélmény várja augusztus végén és szeptember elején is a városba látogatókat.

Hirdetés

Mivel továbbra is tökéletes strandidő van, a siófoki Nagystrand várhatóan egészen szeptember közepéig nyitva tart majd. A Balaton egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandján gyerekmedence, játszótér, fedett homokozó és sportpályák is találhatóak, illetve Magyarország egyetlen egyedi gyártású óriáskerekét is ki lehet próbálni.

Szeptember 30-ig látogatható a széplaki városrészen a Fordított ház, amelyben egy teljesen berendezett, feje tetejére állított otthont lehet megcsodálni.

Siófok a Balaton sportfővárosaként nyár végén és kora ősszel is rengeteg élményt tartogat az aktív kikapcsolódás híveinek. A tervek szerint egészen október végéig fogadja az állószörfözni vágyókat a SUPport csapata, akik Siófokon több helyszínen, köztük a Nagystrandon is jelen vannak. SUP-oktatás és speciális SUP foglalkozások mellett csoportos túrákat is tartanak a Balatonon, emellett SUP bérlésre is lehetőség van.

A tavalyi nyárhoz képest a BAHART is meghosszabbította egy héttel a főidényét: szeptember 1-ig a legsűrűbb menetrendi hajózás van érvényben, valamint a teljes séta- és programhajó kínálat elérhető. Ezt követően az utóidényi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajók.

Idén új gasztroélményekkel is gazdagodott Siófok. Többek között megnyílt a város első specialty kávézója és reggeliző helye, a Café Maran. Frissen pörkölt kávékülönlegességek, brunch ételek, helyben készült olasz fagylalt, valamint sütemények is szerepelnek az egészen évben nyitva tartó kávézó étlapján. Egzotikus, ázsiai ízeket kínál a Széchenyi István utcában a Sushi Bar Siófok és a Nagystrand keleti bejáratánál a Thai Spicy Nine, míg a Johnny’s Bistro a kaliforniai szörfös hangulatot hozta el a siófoki Petőfi sétányra.

Aktuálisnyár SiófokSomogy megyeBalaton