2020.02.22, Szombat

Hirdetés

74 gyermek neve került fel az Életfára Kaposváron
kaposvar.hu

74 gyermek neve került fel az Életfára Kaposváron

kaposvar.hu

2019.10.02. 20:00

Újabb 74 levél került fel az Életfára, a Városliget és Kaposvár egyik legfontosabb szimbólumára. A program 12 éve indult, ez idő alatt már csaknem 5000 kaposvári gyermek neve került fel a fák ágaira. Az első szeptemberi ünnepségen a 2018 májusa és 2018 júliusa között született gyermekeket köszöntötték.

Hirdetés

– A szülők a legfőbb szövetségeseink abban, hogy megállítsuk a népességfogyást és gyarapítsuk Kaposvár lakosságát. Összetartozunk, együtt el tudjuk érni ezt a célt – emelte ki Szita Károly polgármester, aki megjegyezte: közös ünnepe ez a városnak, és megköszönte a szülőknek, hogy megajándékozták Kaposvárt gyermekeikkel.

 

 

Az emléklapokat – rajtuk a fára került levél bronzmásolatával – szokás szerint Szita Károly polgármester adta át. Az első életfákat már 17 éve, hogy elültették. Ezt követően állították az első bronz Életfát, a rajtuk szereplő gyermekek közül többen ma már 13-14 évesek. A második Életfára felkerült első levélkék névadói közül többen pedig már 8 évesek.

 

 

Az életfára a Kaposvárra született gyermekek nevével és születési dátumával ellátott levélkék kerülnek fel, valamint azoké, akik ugyan más városban látták meg a napvilágot, de már állandó kaposvári lakosok.

 

 

Az első fát 2006-ban állították, a 2011-ben állított második Életfa is hamarosan be fog telni, mivel ezen 3600 gyermek neve fér el, és már meghaladja a 2800-at. Amint elfogynak a helyek az ágakon újabbat fog állítani a város.

Az eseményről készített fotók megtekinthetők a facebook.com/kaposvarieletfa oldalon.

AktuálisKaposvárSomogy megyeéletfa