2024.04.19, Péntek
Kaposvár Számít Rád – Tizennyolc új ösztöndíjassal kötött szerződést az önkormányzat
kaposvar.hu

Kaposvár Számít Rád – Tizennyolc új ösztöndíjassal kötött szerződést az önkormányzat

kaposvar.hu

2019.12.13. 20:45

Azok a fiatal kaposváriak pályázhattak az ösztöndíjra, akik még nem töltötték be 30. életévüket, nappali tagozaton tanulnak államilag elismert felsőoktatási intézményben vagy szakképzőben, és átlaguk eléri a 3,51 százalékot.

Hirdetés

Óriási öröm, hogy soha nem látott mértékű jelentkező volt a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjra. Egyik fő szándékunk az, hogy a fiatalokat tanulmányaik elvégzése után Kaposváron tartsuk, és megteremtsük számukra azt a lehetőséget, hogy itt tudjanak elhelyezkedni – mondta el Szita Károly az ösztöndíjak átadásán a Városháza dísztermében.

 

 

A pályázat elbírálásakor előny volt az, ha valaki olyan képzésen vesz részt, amely a munkaerőpiacon hiányszakmának számít. Az ösztöndíj havi 25 ezer forint, amelyet azzal a feltétellel ad a város, hogy a tanulmányaikat követően a fiatalok Kaposváron vállalnak munkát, és itt kamatoztatják a megszerzett tudásukat.

A Kaposvár Számít Rád ösztöndíjat először 2008 őszén írta ki az Önkormányzat. Az elmúlt években 85 kaposvári fiatalnak segíthettünk az oklevél megszerzésében. Az idei 18 támogatottal együtt pedig a sikeres pályázók száma elérte a 103-at. Ebben az esztendőben volt a legmagasabb a pályázók száma, ugyanis 20 fő adta be a pályázatát, amelyből 18-an kaptak támogatást a bizottságtól. Mindegyik pályázó olyan területen tanul – például pedagógusképzésben – melyre nagy szükség van, legyen az a szakképzés területe, vagy a felsőoktatás.

A több mint száz sikeres pályázatból csupán két főnek nem sikerült Kaposváron munkát találni. A többi sikeres pályázó tanulmányai befejezése után el tudott helyezkedni a városban, így már dolgoznak a kórházban ösztöndíjas orvosaink, népegészségügyi ellenőr, gyógypedagógus és központifűtés-szerelő is.

AktuálisKaposvárSomogy megyeösztöndíj