2024.03.29, Péntek
A Keleti Ipari Park lett az év ipari parka Magyarországon
kaposvar.hu

A Keleti Ipari Park lett az év ipari parka Magyarországon

kaposvar.hu

2020.02.14. 21:00

A rangos elismerést Szita Károly polgármester vette át február 12-én este a Pesti Vigadóban rendezett díjkiosztó gálán. A városvezető kiemelte: az elismerés újabb lökést ad Kaposvárnak, hogy még nagyobb hatékonysággal folytassák a megyeszékhely 21. századi újraiparosítását.

Hirdetés

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével 2019-ben minden korábbinál több, 101 beruházás érkezett Magyarországra. Ezen beruházások között nyolc díjkategóriában osztottak ki elismeréseket a HIPA „Év Befektetője” gálaeseményén. A díjakat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Ésik Róbert, a HIPA vezérigazgatója adták át.

„A kaposvári Keleti Ipari Park jelenleg 71 hektáron terül el és ad otthont számos hazai és nemzetközi vállalat számára. Kiváló földrajzi elhelyezkedésének, infrastruktúrájának, valamint a város sikeres befektetésösztönzési programjának eredményeként az ipari park a közelmúltban megtelt, azonban egy hamarosan lezáruló fejlesztés eredményeként másfélszeresére bővül, így további partnerek előtt nyílik meg a lehetőség, hogy tovább írhassanak egy igazi dél-magyarországi sikertörténetet” – olvasható a HIPA indoklásában.

Szita Károly beszédében kiemelte: – az elmúlt években Kaposváron jelentős gazdaságfejlesztési beruházások történtek. Már négysávos gyorsforgalmi út köt össze minket az M7-es autópályával, fel tudtuk újítani meglévő iparterületeinket és új ipari parkot is építettünk. Megkaptuk a lehetőséget arra, hogy a kaposváriak egyről a kettőre jussanak, s mindezt a magyar kormány támogatásával tehettük meg.

– Az év ipari parkja elismerés egy újabb lökés Kaposvárnak, hogy még nagyobb hatékonysággal folytassuk a város 21. századi újraiparosítását. Ez azt jelenti, hogy növeljük a versenyképességünket, újabb üzemeket és cégeket hozzunk Kaposvárra, jelenti a zöld iparban való szerepvállalásunkat, a teljes foglalkoztatottság elérését, amelyhez már közel jár a város. És jelenti azt is, hogy a kaposváriak többet keressenek, magasabb jövedelmük legyen, jobban éljenek. Mert a jólét hozzásegít bennünket ahhoz, hogy tovább gyarapodjunk, több gyermek is születhessen a Kaposváron. Mert egy gazdaságfejlesztés, iparfejlesztés sohasem lehet öncélú, hanem mindig a településen élők életminőségének javítását kell, hogy szolgálja – jegyezte meg a városvezető.

A polgármester külön is megköszönte Orbán Viktor miniszterelnöknek, Szijjártó Péter külügyminiszternek és Ésik Róbert elnöknek a kaposváriak támogatását.

AktuálisKeleti Ipari ParkKaposvárSomogy megyeév ipari parka